Рівне:

Створення та просування сайтів

Органи юстиції Україні та Білорусі уклали першу двосторонню угоду – про співробітництво у галузі судових експертиз

Україна і світ 23-січ, 2009, 19:339 prov 1 156
Органи юстиції Україні та Білорусі уклали першу двосторонню угоду – про співробітництво у галузі судових експертиз


Україна та Білорусь здійснюватимуть зносини у галузі судових експертиз. Угоду про співробітництво було підписано сьогодні, 23 січня, у Чернігові міністром юстиції України Миколою Оніщуком та міністром юстиції Республіки Білорусь Віктором Головановим. Про це ЗІК повідомила прес-служба Мін’юсту.

Угода між Мін‘юстами України та Республіки Білорусь про співробітництво в галузі судової експертизи стала першим двостороннім договором, що реалізуватиметься між національними органами юстиції. Досі у відносинах між Україною та Республікою Білорусь органами юстиції здійснювалися зносини лише в рамках багатосторонніх міжнародних правових договорів – восьми європейських та міжнародних конвенцій.

Угода про співробітництво в галузі судової експертизи, що була ініційована білоруською стороною, передбачає обмін інформацією щодо науково-дослідних розробок, теоретичних та методичних питань, пов’язаних з проведенням судових експертиз. Передбачається також сприяння у підготовці кадрів та підвищенні кваліфікації спеціалістів.

На теренах колишнього СРСР науково-дослідні установи судових експертиз Міністерства юстиції України здійснюють найбільшу кількість наукових розробок в галузі криміналістики і судової експертизи з нових напрямків досліджень.


http://zik.com.ua/ua/news/2009/01/23/166637
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору