Рівне:

Створення та просування сайтів

У присутності Ющенка та Лукашенка відбулося підписання двосторонніх документів

Україна і світ 20-січ, 2009, 18:289 prov 1 629
У присутності Ющенка та Лукашенка відбулося підписання двосторонніх документів


У присутності Президента України Віктора Ющенка та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка відбулася церемонія підписання українсько-білоруських документів. Про це сьогодні, 20 січня, ЗІК повідомила прес-служба Президента України.

Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про спрощений порядок переміщення ділянкою автомобільної дороги Славутич – Чорнобильська АЕС, яка проходить територією Республіки Білорусь, працівниками, транспортними засобами та вантажами Чорнобильської АЕС і підприємств, що провадять діяльність у зоні відчуження, а також іноземними спеціалістами, залученими до реалізації міжнародних проектів стосовно закриття Чорнобильської АЕС, а також Протокол до Угоди з української сторони підписав Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

Підписання Угоди врегулює організацію спрощеного порядку проїзду ділянкою автомобільної дороги Славутич – ЧАЕС, яка проходить територією Республіки Білорусь, робітниками, транспортними засобами та вантажами ЧАЕС, підприємств зони відчуження, а також іноземними спеціалістами, залученими до реалізації міжнародних проектів стосовно закриття ЧАЕС.

Угода передбачає створення спрощеного порядку проїзду ділянки автомобільної дороги Славутич – ЧАЕС шляхом введення спеціальних перепусток для спеціалістів, автотранспорту та вантажів, залучених до реалізації Чорнобильських проектів. Учасники транзитного проїзду звільняються від митного догляду.

Меморандум про співробітництво між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь в енергетичній сфері з української сторони підписав Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

Метою Меморандуму є поглиблення двостороннього українсько-білоруського співробітництва в енергетичній сфері, включаючи реалізацію багатосторонніх проектів, досягнення підвищення енергетичної безпеки України та Республіки Білорусь, диверсифікації поставок енергоресурсів, інтеграції енергетичних ринків країн, сприяння реалізації проектів з модернізації, ремонту та комплектації обладнання для енергетичних об'єктів тощо.

Укладання Меморандуму забезпечить сприятливі умови для завантаження існуючих та спорудження нових транспортних мереж і споруд для доставки і транзиту енергоносіїв, включаючи впровадження проекту створення коридору для транспортування каспійської нафти на міжнародні ринки, реалізації проектів щодо модернізації, ремонту та комплектації обладнання енергетичних об'єктів.

Консульську конвенцію між Україною та Республікою Білорусь з української сторони підписав Міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Метою Консульської конвенції є розвиток положень Віденської конвенції про консульські відносини 1963 року, а також подальший розвиток договірно-правової бази українсько-білоруських відносин, створення та забезпечення належних умов для захисту прав та інтересів нашої держави, юридичних осіб та громадян України.

Меморандум між Кабінетом Міністрів України, Національним банком України та Урядом Республіки Білорусь, Національним банком Республіки Білорусь про відпрацювання системи заходів з інтенсифікації двостороннього торговельно-економічного співробітництва в умовах світової фінансово-економічної кризи з української сторони підписали Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов та заступник Голови Національного банку України Павло Сенищ.

Метою Меморандуму є спільні дії, які сприятимуть мінімізації негативного впливу наслідків світової фінансової кризи на економіку України та Білорусі, а також взаємний товарообіг, розвиток співробітництва в економічній та валютно-фінансовій сферах.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/01/20/166091
Схожі новини
Коментарі - всього 1

777 20-січ, 18:50

Никогда не слышал ,чтобы нас ругали и хаили белорусы - действительно братский народ.Рад, что торговля с ними развивается.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору