Рівне:

Створення та просування сайтів

В міжнародному залізничному пункті пропуску «Удрицьк» затримано наркокур’єрів

Останні новини 27-січ, 2009, 12:449 prov 1 257
Дві спроби незаконного переміщення наркотичної речовини виявлено Рівненськими митниками за останній місяць в міжнародному залізничному пункті пропуску «Удрицьк» Рівненської митниці.
30 грудня минулого року під час проведення прикордонно – митного контролю пасажирського потягу №372 сполученням “Львів – Мінськ” від станції Рівне (Україна) до станції Лунінець (Республіка Білорусь) на двадцятирічного громадянина України спрацював службовий собака кіно логічної команди митниці. У пасажира митниками виявлено в лівій штанині та за капюшоном куртки два пакети з подрібненою речовиною рослинного походження загальною вагою 215 грам..
В результаті експертизи, проведеної фахівцями НДЕКЦ при УМВС України на Львівській залізниці встановлено, що вилучена речовина є канабісом (марихуаною) – особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено в Україні.
9 січня Рівненською митницею за фактом замаху на вчинення контрабанди особливо небезпечних наркотичних засобів за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 15 та ч.2 ст. 305 КК України винесено постанову про порушення кримінальної справи.
Подібний факт зафіксовано і 21 січня цього року. При проведенні прикордонно – митного контролю пасажирського потягу № 48 сполученням “Львів – С. Петербург” на 26 річного громадянина України спрацював службовий пес кінологічної команди митниці. В результаті особистого огляду у пасажира вилучено пакет з подрібненою речовиною, який той приховав в нижній білизні. Експертизою встановлено, що вилучена речовина є маріхуаною. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом замаху на переміщення з приховуванням від митного контролю особливо небезпечного наркотичного засобу.
Характерною особливістю обох випадків є те, що перевізники наркотичної речовини, за їх словами перевозили маріхуану за кордон з метою отримання грошової винагороди.
Маріхуана, виявлена за допомогою службового собаки 21 січня - перша спроба переміщення наркотичної речовини в зоні діяльності Рівненської митниці в цьому році, але зважаючи на статистику попередніх років, вочевидь, не остання - протягом двох минулих років кінологічною командою митниці виявлено 8 випадків незаконного переміщення наркотичних засобів, — повідомив прес-центр Рівненської митниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору