Рівне:

Створення та просування сайтів

Мопедисти змушені будуть вчитися місяць в автошколах

Останні новини 27-січ, 2009, 13:309 prov 1 065
Сьогодні в Рівному, у приміщені УДАІ УМВС України в Рівненській області відбулася нарада керівників навчальних закладів, що готують водіїв, та працівників реєстраційних екзаменаційних підрозділів УДАІ. Розглядалося питання підготовки водіїв категорій А та А-1 (водії моторолерів, мопедів, мотоциклів), оскільки з введенням у дію доповнень до законодавства України стосовно безпеки дорожнього руху, кожен водій мопеда та моторолера повинен мати посвідчення водія та реєстраційні документи на мототранспорт.
На нараді було прийнято рішення про організацію навчання водіїв категорій А та А-1 в навчальних закладах, що мають ліцензію на право підготовки водіїв такої категорії. Тож розпочинається набір до учбових груп Рівненського державного обласного навчально-курсового комбінату (Рівне, Остріг, Сарни, Дубно), Товариства сприяння обороні України (всі районні центри області та м. Рівне), Всеукраїнської спілки автомобілістів.
Відтепер, кожен бажаючий отримати посвідчення водія категорій А та А-1 має пройти місячне навчання в вищевказаних автошколах де освоїти теорію правил дорожнього руху та практичні навички водіння. Коштуватиме навчання орієнтовно 300 гривень.
Після закінчення навчання майбутні водії здаватимуть іспити в підрозділах РЕР ДАІ та в разі здачі теоретичного та практичного екзамену – отримують посвідчення водія відповідної категорії з правом керування мототранспортом.
Водії, що вже мають посвідчення водія з правом керування автомобілем, в разі необхідності, можуть здати екзамен з водіння мототранспорту та відкрити додатково категорії А та А-1. Для цього необхідно звернутись з заявою до органів РЕР ДАІ, — повідомила прес-служба УДАІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору