Рівне:

Створення та просування сайтів

У 2008 – 2009 навчальному році в освітянській галузі області забезпечено функціонування 717 загальноосвітніх навчальних закладів

Останні новини 28-січ, 2009, 09:449 prov 1 101
У 2008 – 2009 навчальному році в освітянській галузі області забезпечено функціонування 717 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 152 971 учень.
У 2008 році введено в експлуатацію другу чергу навчально-виховного комплексу „школа-гімназія” у смт Зарічному та Золотолинську Костопільського району; збудовано їдальню на 40 учнівських місць школи села Золоте Дубровицького району; продовжено будівництво нових шкіл № 14 у м. Рівному та школи у с. Шпанів Рівненського району. Завершені ремонтно-будівельні роботи навчального закладу на 190 учнівських місць села Будимиля Дубровицького району. Навчально-виховний комплекс «школа-гімназія» у смт Зарічному опалюється 9 електрокотлами потужністю 156 кВт та 6 тепловими насосами – 31,8 кВт. Основним теплогенеруючим обладнанням є теплові насоси “Opma” компанії IVT (Швеція). Середньорічний економічний ефект від впровадження електронасосного обігріву в навчальному закладі складає 222,5 тис.грн. або 230 тонн умовного палива. Загальний ефект від запровадження енергозберігаючих технологій в області становить 1,8 млн.грн.
Проведено ремонтно-відновлювальні роботи з добудовами загальноосвітніх закладів у селах Буда Рокитнівського району, Федорівка Гощанського району, Городище, Верхівськ Рівненського району. Тривають ремонтно-будівельні роботи Корчинської школи Костопільського району, навчально-виховного комплексу „Престиж” та ЗОШ № 17 у Рівному, Сарненського економіко-правового ліцею „Лідер”; добудовуються спортивні зали шкіл в Українці Острозького та Кисоричах Рокитнівського районів.
За кошти обласного бюджету (9 млн.грн.) розпочато будівництво шкіл у селах Глинне Рокитнівського району, Тинне Сарненського району та Богуші Березнівського району, де щороку збільшується народжуваність на 30-40 дітей.
Видатки з місцевих бюджетів на освітянську галузь на 42,8 % більші у порівнянні з 2007 роком. На проведення капітальних ремонтів, реконструкцію та будівництво використано коштів: з місцевих бюджетів у сумі 46, 1 млн. грн., з бюджету розвитку області – 9 млн. грн.; субвенцій з державного бюджету – 13,7 млн. грн.
Збільшилася кількість переможців олімпіад з базових дисциплін всеукраїнського рівня до 39 у 2008 (2007 – 33). Команда Рівненської області виборола 24 призових місця у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, що на 10 місць більше у порівнянні з минулим роком і визнана однією з чотирьох найсильніших в Україні (ІІІ місце).
Встановлено 86 іменних стипендій голови облдержадміністрації (у 2007 році – 77) для студентів вищих навчальних закладів ІІІ – ІV, І – ІІ рівнів акредитації, учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Їх розмір становить відповідно 795 грн., 600 грн., 400грн., 300 грн.
У 2008 році мережа дошкільних навчальних закладів розширилася на 19 одиниць, додатково відкрито 56 груп. Для задоволення потреб населення у дошкільній освіті відбулася реорганізація навчальних закладів: три навчально-виховні комплекси міста Рівного реорганізовано у школу І ступеня та дошкільний заклад, по дві школи у Березнівському та Володимирецькому районах реорганізовано у НВК «школа-дошкільний заклад».
Відкрито дошкільні заклади з короткотривалим перебуванням у Костопільському, Дубенському районах, відновлено роботу дитячих садків у Корецькому районі та місті Рівному.
З огляду на те, що щороку зростають показники захворюваності дітей, а особливо збільшується кількість психічних захворювань, вроджених вад розвитку, в тому числі відхилень генетичного походження, в області функціонує мережа дошкільних навчальних закладів компенсуючого типу (санаторних та спеціальних), у яких безоплатно перебувають хворі діти і діти з вадами психофізичного розвитку. Такі заклади, групи діють у Костопільському, Здолбунівському, Березнівському, Володимирецькому, Дубровицькому районах, містах Дубно, Кузнецовськ та Рівне. Тут виховуються і навчаються діти, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку. Водночас зі здобуттям дошкільної освіти вони проходять комплекс лікувально-реабілітаційних заходів.
Відкрито дитячо-юнацьку спортивну школу у смт Зарічне, Млинівський районний центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді.
Збільшено вдвічі видатки на спортивно-масову роботу.
За кошти субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам придбано 7 автобусів та 74 навчально- комп’ютерних комплекси, за місцеві бюджети - відповідно 3 та 11.
Суттєво покращилися умови для проживання, навчання та корекційної освіти дітей з особливими потребами, на що з обласного бюджету використано 85,5 млн.грн.
Прийнята Програма національного виховання учнівської молоді на 2008-2020 роки. Започаткована освітянська періодична телевізійна програма для дітей та молоді області “СвітОсвіт”, — повідомили з обласного управління освіти і науки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору