Рівне:

Створення та просування сайтів

Тимошенко звільнить від податків проекти енергозбереження

Україна 29-січ, 2009, 16:599 prov 1 161
Тимошенко звільнить від податків проекти енергозбереження


Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко пропонує звільнити від сплати податку на прибуток і ПДВ терміном на 10 років підприємства, які займуться розробкою проектів енергозбереження. Про це вона заявила на засіданні Кабінету Міністрів.


"Я вважаю, і ця моя пропозиція для підприємств, які будуть займатися сьогодні розробкою проектів щодо альтернативних джерел енергії, у тому числі відновлюваних, нам треба дати на тривалий термін податковою пільгу", - сказала Ю.Тимошенко, яку цитує кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.


Глава уряду відзначила, що оскільки цей напрям в українській економіці ще не розроблений - прибутків до бюджету він не приносить. "Я знаю, що наш уряд і Міністерство фінансів є послідовним "неприхильником" податкових пільг, але мені здається, що національна безпека держави, енергетична безпека держави, наша політична і енергетична незалежність - це питання такого масштабу при якому ми можемо під серйозним контролем дати податкову пільгу, наприклад на 10 років. Десяти років досить, щоб у цьому напрямі попрацювати до прекрасного результату", - відзначила Прем'єр.


Ю.Тимошенко запропонувала членам уряду підготувати і вже наступного тижня подати у парламент проект змін до податкового законодавства з цього питання. "Щоб дати пільгу на податок на прибуток, на ПДВ… я думаю, що стовідсоткову пільгу і на 10 років. Повірте мені, ця тема варта того, щоб зробити такий крок", - наголосила вона. У іншому разі, за словами Тимошенко, у підприємців не буде стимулу вкладатися у цей напрям.


Нагадаємо, раніше Ю.Тимошенко заявляла, що протягом наступних двох років Україна багато зробить для переходу на енергоощадні технології і диверсифікує джерела енергопостачання. "Сьогодні уряд почав розробляти програму, спрямовану на мінімізацію споживання природного газу. Ми будемо замінювати газ, по-перше, мазутом, по-друге, електроенергією", - наголосила Ю.Тимошенко.

My Webpage
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору