Рівне:

Створення та просування сайтів

У Сарнах запрацював центр гемодіалізу

Актуально 29-січ, 2009, 17:579 prov 1 557
Відділення гемодіалізу Сарненської центральної районної лікарні, де встановлені чотири апарати “штучної нирки”, нарешті прийняло своїх перших пацієнтів: з м. Кузнецовськ, м. Сарни, смт Клесів та с. Кам’яне-Случанське Сарненського району. Всього таких пацієнтів 16.
Представники Рівненського відділення екстракорпоральних методів детоксикації Рівненської обласної клінічної лікарні, на чолі з головним лікарем Мирославом Семанівим, завідувачем відділення детоксикації Рівненської обласної клінічної лікарні Віктором Мартинюком підключили апарати “штучна нирка” першим чотирьом пацієнтам. Для цих людей гемодіаліз фактично є єдиною можливістю подовжити життя на 10, 20, а іноді й на 30 років. Єдиною, окрім пересадки нирки.
Сеанс гемодіалізу триває до чотирьох годин й потребує повторення кожні два-три дні. Один сеанс коштує 70-100 доларів. Але хворі проходять його безкоштовно за рахунок державної програми проведення гемодіалізу. Як зазначив Мирослав Семанів, відчутної різниці у наданні послуг немає. У відділенні створені нормальні матеріально–технічні умови для лікування хворих. Зі збільшенням кількості хворих буде збільшуватися і кількість медичного персоналу, лікарів.
Поспілкувавшись із хворими, одразу відчуваєш, що вони справді вдячні за надання таких послуг у Сарненському районі, — повідомила завідувач сектору у справах преси та інформації Сарненської райдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору