Рівне:

Створення та просування сайтів

ФРАНЦУЗИ У РІВНОМУ

Актуально 18-сер, 2005, 16:549 prov 866
Вкотре наше місто відвідала делегація французьких учнів на чолі з президентом асоціації “Ніна Коваленко” Мішель Фортунато. Юних французів приймав голова ОДА ВасильЧервоній.
Це вже не перший приїзд до Рівного французьких дітей, починаючи з 1997 року близько двохсот дітей побували на Рівненщині. Діти обмінюються поглядами та думками зі своїми українськими ровесниками. За словами Мішель Фортунато, бабуся якої (Ніна Коваленко) родом із Одеси, їй дуже приємно, що французькі діти перебувають в такому чудовому місті як Рівне. Вони активно стежили за перипетіями Помаранчевої революції і, як висловилася пані Мішель: “Ми дуже пишаємося силою духу вашого народу”.
Присутній на зустрічі начальник обласного управління освіти Іван Вєтров подякував “офранчуженій українці” за співробітництво і висловив сподівання на подальшу співпрацю з асоціацією “Ніна Коваленко. Самі ж юні французи та француженки, вік яких в середньому складав 14-16 років, бодай одного слова на українській так і не вимовили, на відміну від Мішель, яка досить кумедно по-українськи подякувала всім присутнім в залі за теплоту та прийом їх делегації у Рівному.
По закінченні зустрічі Василь Червоній обмінявся подарунками з Мішель Фортунато, подарувавши їй сувенір у вигляді пам»ятника, який стоїть під Берестечком, взамін одержавши набір французького вина.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору