Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗАРІЧНЮК ПРАЦЮВАВ НА РИНКУ

Кримінал 18-сер, 2005, 17:059 prov 1 084
Дві години в кімнаті міліції центрального продовольчого ринку Рівного тривав діалог із населенням начальника обласного управління внутрішніх справ полковника Григорія Зарічнюка. Тут він провів нетрадиційний прийом громадян із особистих питань. Люди не соромилися відкрито задавати запитання головному міліціонеру області, висловлювати зауваження і пропозиції, критикувати.
Здебільшого люди скаржилися на відсутність торгових місць на ринку, що породжує стихійні п‘ятачки, неузаконені міні-ринки, де люди вистоюють годинами в спеку і непогоду, аби заробити копійку на хліб. Така ситуація, за словами Григорія Зарічнюка, зумовлена недбалістю адміністрацій ринків у створенні торгових місць. А це ускладнює ситуацію на дорогах, які прилягають до ринків, розростається антисанітарія. Тим часом, контролери цих торговельних об»єктів справно збирають із усіх гроші. Отож, міліція має намір з»ясувати, на які саме цілі вони використовуються.
Під час прийому громадян на поверхню випливли й доволі неприємні факти. На продовольчому ринку і, мабуть, не тільки центральному, процвітає нездорова конкуренція продавців у боротьбі за покупця. Доходить до образ і погроз, а то й відвертих хуліганських дій, що супроводжуються скандалами і бійками. За кожним таким фактом правоохоронці проводитимуть детальні перевірки.
– Ринки, – говорить полковник Зарічнюк, – це місце, де найбільше різних верств населення. Тому, якщо ми хочемо знати, що робиться в обласному центрі і загалом на території області, нам необхідно спілкуватися з людьми, які торгують.
Разом з тим начальник міліції краю висловив стурбованість тим, що в усіх гріхах і бідах чомусь звинувачують лише міліцію. А тому він має намір організувати засідання круглого столу, на якому б керівники ринків, санепідстанції, організацій, що захищають права споживачів, намітили конкретні заходи щодо наведення порядку на ринках і позбулися сумнозвісної практики втягування міліції в різноманітні розбірки з метою задоволення власних інтересів. Як зазначив полковник Зарічнюк, завдання міліції на ринках – забезпечувати громадський порядок, оберігати людей і матеріальні цінності від злочинних посягань, а водночас попереджувати і розкривати злочини. До речі, ніхто із чималої кількості людей, які прибули на прийом, не скаржився на роботу міліції. Звичайно, це не означає, що за її діями на ринках не потрібен контроль.
Тим часом рівнянка Тамара Турецька прийшла подякувати начальнику УМВС за професійні дії міліціонерів. Кілька днів тому зловмисники вкрали в неї ящик колгот. Правоохоронці ринку не тільки розшукали товар, а й затримали злодіїв. Зрозуміло, що подібних прикладів чимало.
– Проведення таких прийомів громадян, – сказав на завершення Григорій Зарічнюк, – це не чергова кампанія чи якась показуха. Ми хочемо знати проблеми людей, чути їхню правдиву думку про роботу міліції. І не тільки на ринках. Треба зробити все для того, щоб люди переконалися і повірили – міліція справді з народом.
Юрій ПОПОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору