Рівне:

Створення та просування сайтів

Опіум вроздріб і гуртом

Кримінал 18-сер, 2005, 17:099 prov 1 003
Ні для кого не секрет, що Рівненщина протягом останніх двох десятиріч стала надійним і справжнім постачальником макової соломки в інші регіони країни, де цю рослину не вирощують. Наркоділки успішно використовують і торгують нашим опіумом на просторах держави і мають із цього немалий зиск.
І хоча правоохоронці щосили намагаються запобігти цьому, перешкодити незаконному посіву і розповсюдженню цієї наркомісткої культури – до стовідсоткового успіху у цій справі їм, на жаль, ще далеченько. Селяни Рівненської області мак наполегливо вирощують. Хто традиційно, бо любить пиріжки з маком, а хто і відверто для продажу дурманної соломки наркоманам і наркоділкам, щоб мати навар.
А про те, що мак у нас сіють у немалій кількості, можна було переконатись напередодні свята Маковея на рівненських продовольчих ринках. Тут “букетик” із 3-5 головок можна було придбати всього-на-всього за 1 гривню. Власники потенційної наркосировини продавали її не зі злого умислу – є в нашого народу давня традиція у цей день йти до церкви із букетиком, до складу якого входить і мак. І ніхто проти цього нічого не має. Але робимо, щоб було якнайкраще, а виходить як завжди...
Одному моєму знайомому мимоволі довелося стати свідком базарної дрібної оборудки, яка тягне за собою зовсім інші наслідки. До бабусі, що чемно поштучно торгувала маковими головками підійшло троє молодих людей. Після нетривалої розмови зійшлися на тому, що пенсіонерка продасть їм свій “крам” зовсім недорого: 6 головок вона згодилася віддати за 1 гривню, але з умовою, що зручні покупці забирають гуртом весь її маковий запас, привезений на ринок.
Як кажуть у таких випадках, вдарили по руках, ретельно перерахували макові головки, а потім гроші й сторони розійшлися. А в зовсім безневинній, на перший погляд, ситуації, два мішки опіуму опинилося у рухах задоволених хлопців. Ще б пак! Де їм ще таку дешевизну знайти, як не в центрі міста та ще й серед білого дня. Таке не кожному наркоману і в сні привидиться. Й коментарі тут зайві. Зрозуміло й так, що молодики не збиралися йти до Божого храму із двома мішками маковиння.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору