Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 05-лют, 2009, 12:579 prov 1 251
У 2008 році в Україні
побільшало Робертів і Кармеліт
Найпопулярнішим чоловічим та жіночим ім»ям при реєстрації народжень дітей у 2008 році були Назар та Анастасія. Про це заявив Міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на аналіз матеріалів територіальних органів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції, — повідомила прес-служба Мін»юсту.
Зокрема, серед чоловічих імен в Україні найпопулярнішими у 2008 році стали також — Данило, Максим, Владислав, Микита, Артем, Кирило, Єгор, Ілля, Андрій, Богдан, Денис, Дмитро, Ярослав, Олександр, Володимир.
Серед жіночих імен найбільшою популярністю користувалися – Ангеліна, Аліна, Дар»я (Дарина), Діана, Катерина, Марія, Наталія, Софія, Юлія, Вікторія, Єлизавета, Анна, Вероніка, Уляна, Олександра, Христина.

У Зімбабве
прибрали з банкнот 12 нулів
Центробанк Зімбабве 2 лютого 2009 року провів чергову деномінацію, а також випустив в обіг сім нових банкнот. Після деномінації 10 трильйонів зімбабвійских доларів — купюра максимального номіналу, що має оборот у країні — перетворилися на десять доларів. Таким чином з банкнот були прибрані 12 нулів. За офіційним курсом Центробанку Зімбабве, один долар США торгувався на рівні чотирьох трильйонів зімбабвійских доларів.
У вільний обіг були випущені банкноти вартістю 1, 5, 10, 20, 50, 100 і 500 зімбабвійских доларів, — повідомляє Лента Ру.
За останні півроку уряд і Центробанк Зімбабве проводять вже другу деномінацію національної валюти. У липні 2008 року з зімбабвійских банкнот прибрали 10 нулів. Правда, тоді в обіг не були випущені нові купюри — Центробанк повернув в обіг старі купюри вартістю 1, 5 і 10 зімбабвійских доларів.
16 січня 2009 року уряд Зімбабве оголосив про намір ввести в обіг купюру в сто трильйонів доларів. Тепер же, якщо купюра і буде надрукована, в обіг вона буде введена пізніше. Через інфляцію Центробанк Зімбабве регулярно додає додаткові нулі на купюри, що випускаються. В середньому інфляція в Зімбабве становить близько 230 мільйонів відсотків на рік і є рекордною в світі.

В Україні почнуть будувати платні траси
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про концесії на будівництво і експлуатацію автомобільних доріг”, що передбачає механізм будівництва доріг у концесію: відшкодування інвестицій шляхом впровадження плати за користування трасами, при цьому, згідно із Законом, має забезпечуватися можливість альтернативного проїзду.
Як повідомили у прес-службі Мінтрансу, новий закон дозволить будувати автомобільні дороги шляхом створення консорціуму, до складу якого увійдуть європейські і українські компанії. Консорціум будує і експлуатує автошляхи протягом 20-25 років, після чого вони переходять у власність держави. При будівництві автобанів передбачається європейська система стандартів безпеки, — передає ГПУ.

Учені з»ясували, що чоловіки пахнуть приємніше за жінок
Швейцарські вчені з»ясували, що запах чоловічого поту набагато приємніший від жіночого. Співробітники компанії Firmenich провели тест, результати якого показали, що жінки пахнуть цибулею, а чоловіки — сиром. Про це пише британська газета The Daily Telegraph.
У ході дослідження компанії, що займається дослідженнями смаків і запахів для харчової та парфумерної промисловості, добровольцям було запропоновано два способи спотіти: або провести 15 хвилин у сауні, або присвятити таку ж кількість часу заняттю на велотренажері.
Усього в експерименті взяли участь 49 людей — 25 жінок і 24 чоловіки.

Далай-лама проходить діагностику в делійській лікарні
Тибетський Далай-лама, який живе у вигнанні в Індії, проходить діагностику в одній з делійських клінік, — повідомив його секретар Чіме Чекьяпа.
“Він відчув дискомфорт в одній руці і проходить діагностику в лікарні в Делі”, — сказав секретар.
Він підкреслив, що зі здоров»ям у 73-річного духовного лідера тибетців все гаразд, госпіталізація йому не потрібна, і Далай-лама повернеться в свою резиденцію в місті Дарам-сала, — передає ГПУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору