Рівне:

Створення та просування сайтів

Forbes: Білл Гейтс повернув титул найбагатшої людини у світі

Україна і світ 19-бер, 2009, 15:459 prov 1 092
Титул найбагатшої людини у світі, за версією журналу “Forbes”, отримав Білл Гейтс, статки якого оцінено в 40 мільярдів доларів.
Найпопулярніший у світі щорічний рейтинг оприлюднили 11 березня.
Друге місце у списку дісталося американському фінансистові Уоррену Баффету, чиї статки зменшилася на 25 мільярдів доларів і склали, за підсумками року, 37 мільярдів. Замикає трійку найбагатших людей планети мексиканський медіамагнат Карлос Слім зі статками в 35 мільярдів доларів.
В минулому році на першій сходинці рейтингу мільярдерів світу опинився інвестиційний гуру, власник американської холдингової компанії “Berkshire Hathaway” Уоррен Баффет, статки якого було оцінено в 62 мільярда доларів.
До цього протягом 13 років світову першість утримував засновник і власник компанії “Microsoft” Білл Гейтс, який у минулому році відійшов від активного управління компанією і зосередив свої зусилля на благодійності.
Гейтс названий найбагатшою людиною планети, навіть незважаючи на те, що за рік його статки зменшилися на 18 млрд. доларів.
Майно лідера минулого року Уоррена Баффетта оцінили на 25 млрд. менше, бо акції його компанії “Berkshire Hathaway” за минулий рік подешевшали на 50%
Єдиною людиною в першій двадцятці, яка зуміла збільшити своє багатство, виявився Майкл Блумберг, майно якого зрослу на 4,5 млрд. доларів, завдяки переоцінці його компанії “Bloomberg”, LP.
Для того, щоб опинитися в топ-20, потрібно мати не менше 14 млрд. доларів. Роком раніше для цього було потрібно на 7 млрд. більше. Середні статки людей, включених до рейтингу, оцінюється приблизно в 3 млрд. доларів.
Незважаючи на кризу, у списку 38 нових імен. Дев’ять з 20 людей, заробили в 2008 році, так чи інакше маючи справу з роздрібною торгівлею та магазинами-дискаунтерами.
Крім того, звання столиці багатіїв повернулося до Нью-Йорка. Щоправда, і тут кількість мільярдерів за рік скоротилася з 71 до 55 осіб. Друге місце посів Лондон (28 мільярдерів).
Криза особливо вплинула на статки багатих людей в Росії та азіатських країнах, через що в рейтингу “Forbes” знову домінують американці. Якщо рік тому в першій двадцятці було лише четверо представників США, то тепер їх рівно половина.
На частку американців припадає 44% всіх коштів, які згадуються в рейтингу (роком раніше було лише 37%).
Втім, не найкращим чином ідуть справи і в європейських багатіїв. У новому рейтингу Європу представляють 196 мільярдерів. Порівняно з минулим роком, Старий світ не дорахувався 102 своїх представників.
Найбільше в результаті кризи втратив Ані Амбані з Індії. Цікаво, що в рейтингу 2008 року саме він був оголошений людиною, яка заробила найбільше у 2007-му. За минулий рік Амбані втратив майже 32 млрд. доларів.
Серед тих, хто не увійшов до списку, опинилися колишній голова страхового гіганта AIG Моріс Грінберг і засновник “Facebook” Марк Цукерберг, що вважався одним із наймолодших мільярдерів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору