Рівне:

Створення та просування сайтів

Найбагатші керівники світу

Україна і світ 12-лют, 2009, 15:419 prov 1 246
Впливове американське видання “TheForbes” опублікувало рейтинг найуспішніших керівників у світі. Для того, щоб скласти такий список, з початку 2009 року журі та експерти оцінювали діяльність керівників приватних компаній по всьому світу за минулий рік.
Очолив рейтинг найкращих керівників Уоррен Баффет (на фото) — один з найбільш відомих інвесторів, знаний за прізвиськом Оракул з Омахи. Є одним зі співвласників компанії “BerkshireHathaway” — конгломерат, який включає “Geico” (автомобільне страхування), “BenjaminMoore” (фарби), “FruitoftheLoom” (текстиль) і багато інших компаній. Частка Уоррена Баффета в конгломераті оцінюється в $35,9 млрд.
На другому місці Лоуренс Джозеф Еллісон (відомий як Ларрі Еллісон) — американський підприємець, глава корпорації “Оракл”, основний співвласник компанії “NetsuiteInc”. Його частка компанії оцінюється у $19,7 млрд.
Під номером три — Мукеш Амбані — індійський бізнесмен і найбагатша людина Азії. Він є головою ради директорів, керівником та основним власником індійської компанії “RelianceIndustries”. Його частка складає $16,8 млрд.
Не відстає й індійський “сталевий” магнат Лакшмі Міттал — засновник і власник “Mittal Group”, співвласник найбільшої у світі металургійної компанії “ArcelorMittal”. Частка — $13,2 млрд.
Замикає першу п»ятірку “успішних” французький бізнесмен Бернар Арно — сьомий з найбагатших людей планети. Арно домінує на ринку розкоші — мода та елітні спиртні напої ($12,2 млрд.)
Рідний брат Мукеша Амбані — Аніл входить в директорську раду найбільшої нафтохімічної корпорації “RelianceIndustriesLtd.” Його частка бізнесу оцінюється в $9 млрд. — шосте місце в списку.
Сьоме місце — Абдул Азіз аль-Гурар. Це еміратський підприємець, мільярдер, голова правління і власник одного з найбільших комерційних банків Об»єднаних Арабських Еміратів — “MashreqBank”. Він також є виконавчим директором “MashreqGroup”, де його частка оцінюється в $7 млрд.
На восьмому місці опинився генеральний директор (з 2000 року) компанії “Microsoft” Стівен Болмер. Його частка — $7 млрд.
Суніл Міттал контролює “BhartiAirtel” — найбільший в Індії оператор мобільного зв»язку. Частка — $6,9 млрд. Міттал — дев»яте місце в списку.
Завершує топ-10 найуспішніших керівників світу — “гуру” роздрібної торгової мережі в Японії Тадасі Янаї. Японський бізнесмен є власником найбільшої мережі магазинів “Uniclo” з продажу одягу.
За матеріалами
ЛIГАБiзнесIнформ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору