Рівне:

Створення та просування сайтів

Від співпраці правоохоронців та освітян залежить майбутнє дітей

Кримінал 05-лют, 2009, 15:589 prov 1 078
В приміщенні ЗОШ № 15 пройшла спільна нарада між правоохоронцями та директорами навчальних і дошкільних закладів. Начальник Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, полковник міліції Григорій Зарічнюк повідомив про нещодавні трагічні події в Рівному та розповів педагогам про потребу проводити профілактичні бесіди з дітьми.
– Спілкуватися з дітьми потрібно так, щоб їх не налякала ця розмова, але щоб вони зрозуміли, як треба діяти в тій чи іншій ситуації, – зауважив Григорій Петрович. – Чим тіснішою буде співпраця між правоохоронцями та освітянами, тим безпечніше житиметься нашим дітям. Вони з нашою допомогою мають усвідомити, що, побачивши щось підозріле, потрібно негайно звертатися до міліції. Це наша спільна справа. Без сумніву, краще працювати над попередженням, аніж над розкриттям злочинів. Діти – це наше майбутнє, тож давайте будемо їх берегти.
А начальник управління освіти Віталій Новак наголосив, що працівникам шкіл потрібно у найкоротші терміни провести роз’яснювальну роботу про шкільний режим серед неповнолітніх та батьків на батьківських зборах. Адже деякі батьки навіть не знають, коли починаються та закінчуються уроки у їхніх чад і де вони перебувають у ту чи іншу мить. А в цей час в інтернет-клубах працівники міліції намагаються з’ясувати у дітей, які там розважаються, чому вони не в школі?
Наступною темою зустрічі стала організація та проведення випускних вечорів. Начальник управління освіти, зокрема, підкреслив, що такі заходи мають проходити в школах без спиртних напоїв, категорично заборонено влаштовувати святкування у кафе, барах, ресторанах та інших закладах, де їх можна придбати.
– Міліції буде легше сконцентрувати свої сили цієї ночі поблизу шкіл, аніж біля кожної “забігайлівки”, – підкреслив промовець.
Далі до присутніх звернувся начальник сектору кримінальної міліції у справах неповнолітніх Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, старший лейтенант міліції Іван Прус:
– Наше законодавство передбачає, що при допиті неповнолітнього повинні бути присутніми не лише батьки. Їх може замінити педагог, а якщо треба – то й лікар. Але наші вчителі цього не розуміють, направляючи співробітника міліції в управління освіти за дозволом. А самі знаєте, що іноді час вирішує все. Давайте вчитися працювати разом не лише при особистих зустрічах, а й у телефонному режимі.
Також у нараді взяли участь заступник начальника Рівненського МВ – начальник міліції громадської безпеки Микола Ботвінко, начальник відділу дільничних інспекторів Рівненського МВ Віталій Соловей та його підлеглі.
Наприкінці цієї важливої зустрічі Григорій Зарічнюк запропонував освітянам записати номери мобільних телефонів присутніх правоохоронців, до яких у будь-який час можна звернутися за допомогою та консультацією.

Тетяна ГОРДІЙЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору