Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненськими рятувальниками опікується Заступник Міністра

Кримінал 05-лют, 2009, 16:069 prov 1 028
Про досягнення пожежно-рятувальної служби Рівненщини і проблеми в роботі йшлося під час розширеної наради в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління МНС в області за участю заступника Міністра МНС України Володимира Холоші.
Начальник ГУ МНС України в Рівненській області Микола Костюк зазначив, що протягом 2008 року пожежно-рятувальні підрозділи ГУ МНС області виїжджали за сигналом “ТРИВОГА” 6157 разів, що становило 17 виїздів на добу. У середньому один виїзд здійснювався кожні 70 хв. Безпосередньо на ліквідацію пожеж пожежно-рятувальні підрозділи здійснили понад 900 виїздів, що становило 3 виїзди на добу, або один виїзд кожні 480 хвилин. Пожежно-рятувальні підрозділи ліквідовували 994 пожежі, врятували життя 51 людині (із них 12 дітям). У 2008 році рятувальники 201 раз виїжджали, щоб надати допомогу населенню в різноманітних надзвичайних пригодах, таких як відкривання дверей квартир на останніх поверхах житлових будинків, відкачка води з підтоплених осель чи підвалів, діставання потерпілих із „залізних обіймів” понівечених авто тощо.
Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ МНС здійснила 68 виїздів, під час яких успішно знешкодила 1105 вибухонебезпечних предметів.
В ході наради керівництво зупинилося на проблемах, які потребують першочергового вирішення. По-перше, вкрай повільними темпами створюються нові підрозділи пожежної охорони в сільській місцевості. По-друге, залишається відчутною проблемою як для пожежних, так і мешканців області відсутність автодрабини висотою 50 метрів. Адже упродовж останніх 5-ти років в обласному центрі сталося 7 пожеж в житлових будинках з 10-ма поверхами та більше. Питання піднімалось перед місцевою владою протягом 10 років, але коштів у бюджетах не передбачалось. Разом з тим, протягом тривалого часу не вирішується питання завершення будівництва центрального пожежного депо в Рівному. Фінансування цього будівництва здійснювалось останній раз у 2006 році завдяки виділеним коштам з Міністерства МНС. В підрозділах ГУ МНС області експлуатується 247 одиниць пожежної, спеціальної та допоміжної техніки. Із них 108 одиниць відпрацювали свій моторесурс та постійно потребують ремонту, заміни тих чи інших агрегатів та великих затрат на підтримання їх в постійній бойовій готовності, 41 одиниця техніки потребує списання. Але завдяки МНС у минулому році Рівненські підрозділи отримали 4 одиниці нової техніки, в тому числі спецавтомобіль з гідрокраном для перевезення вибухонебезпечних предметів, з допомогою якого у квітні було успішно знешкоджено авіабомбу, виявлену на будмайданчику Рівного.
Заступник Міністра наголосив, що “Програма технічного переозброєння” підрозділів МНС продовжується і у 2009 році. Одним з пріоритетних напрямків діяльності МНС буде забезпечення підпорядкованих підрозділів новою технікою, озброєнням та аварійно-рятувальним обладнанням, що дасть змогу і в подальшому своєчасно виконувати завдання за призначенням. Щодо створення місцевих пожежних команд високопосадовець від Міністерства зазначив: “Це питання актуальне і потребує вирішення за рахунок місцевих бюджетів”. Насамкінець заступник Міністра МНС Володимир Холоша зазначив, що Рівненський гарнізон є боєздатним і з поставленими завданнями в минулому році впорався.
Микола ПРОКОПЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору