Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненській області бюджет виконанали на 35% від запланованих показників

Кримінал 05-лют, 2009, 16:099 prov 1 102
Заборгованість із виплати зарплат станом на 1 січня поточного року на підприємствах Рівненщини становить 9,7 мільйона гривень, що більше, ніж на 2 мільйони на початок 2008 року. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Благодир на останньому засіданні колегії ОДА. Як вдалося з‘ясувати ЗІК, станом на початок року працівники територіальної інспекції праці перевірили 156 підприємств-боржників. У результаті — до судових органів направлено 151 протокол про адміністративні порушення.
Закономірно, що це негативно позначилося на наповненні бюджету. А відтак — і на фінансуванні соціальних програм. За оперативними прогнозами, в області за підсумками січня буде фіксуватися зниження обсягів виробництва більш, ніж на третину, порівняно з січнем минулого року.
Кризові явища позначилися й на ринку праці.
Як підкреслювалося на засіданні колегії, рівень зареєстрованого безробіття становив 4,6% проти 3,9% на 1 січня 2008 року. Погіршення ситуації відбулося в останні місяці минулого року. Тільки за два з половиною місяці кількість незайнятого населення, зареєстрованого службою зайнятості, збільшилася в області на 10 тисяч осіб.
Відновлення роботи багатьох місцевих підприємств, на думку представників влади Рівненської області, великою мірою залежить від того, коли запрацюють заводи та фабрики на Сході України, з якими наші підприємства мають партнерські стосунки. Поки перспектив у цьому плані нема, на засіданні колегії прозвучала порада керівникам влади на місцях сприяти розвитку підприємництва, залученню інвестицій. Як приклад, наводився досвід Березнівського та Гощанського районів, де владні структури знаходять спільну мову з тими, хто має намір розвивати виробництво та вкладати в нього гроші.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору