Рівне:

Створення та просування сайтів

Боржників запросять у міліцію

Актуально 03-травня, 2007, 19:009 prov 1 299
Зарплати
Підсумовуючи результати місяця, що минув, міська комісія із заробітної плати, праці та соціальної політики на засіданні, що відбулося минулого тижня, зробила невтішний висновок. Річ у тім, що у квітні, порівняно із початком нинішнього року, у місті зросла заборгованість із виплати заробітної плати.

Загальна сума заборгованої зарплати на підприємствах Рівного станом на перше квітня становила 2 мільйони 154 тисячі гривень. При цьому борг економічно активних підприємств за перший квартал зріс на 500 тисяч і зараз перевищує 960 тисяч гривень. Поміж тим, більшість із запрошених на засідання комісії керівників підприємств висловили готовність негайно погасити заборгованість. Щодо тих, хто проігнорував засідання, а це близько десятка керівників, то, як зазначив заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук, вони будуть запрошені вже в примусовому порядку на наступне, яке пройде в заґратованому приміщенні — у міськвідділі внутрішніх справ.

— З ними потрібно розбиратися разом з міліцією та прокуратурою, — сказав Васильчук. — Тому наступну зустріч проведемо саме в міліції.

Чи повернуться вони звідти відразу після закінчення засідання, чи доведеться пробути в не надто привабливому місці трохи довше — невідомо. Як повідомив заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому Сергій Наумов, з початку року в місті вже заведені кримінальні справи на тих, хто заборговує зарплати.

Не більш втішна ситуація щодо виплати зарплатні і в цілому по області. Так, за повідомленням Головного управлінням статистики в Рівненській області, за січень-березень нинішнього року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати склала 9,6 млн. грн., у тому числі працівникам економічно активних підприємств – 3 млн. грн., економічно неактивних підприємств – 1 млн. грн., підприємств-банкрутів – 5,6 млн. грн.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору