Рівне:

Створення та просування сайтів

АНТОПІЛЬСЬКА ВЕЖА ПАДАЄ?

Україна і світ 25-сер, 2005, 16:199 prov 1 246
Фахівці кажуть – проблемі можна зарадити, якщо найближчим часом відремонтувати передавальну вежу у селі Антопіль Рівненської області. Збудована вона наприкінці 60-х років і “покриває” Волинь, Рівненщину, частину Хмельницької, Тернопільської та Житомирської областей.
Телевізійна вежа, яка поширює теле та радіо сигнали, в аварійному стані. 16 років тому після сильного урагану її було пошкоджено і зрештою визнано аварійною. Однак відтоді жодних ремонтних робіт не проводили. Фахівці попереджають: якщо найближчим часом не розпочати реставрацію, антопільська вежа впаде.
Віктор Талімончик, директор підприємства “Рівненський обласний радіотелевізійний передавальний центр”:
– Є загроза руйнації при чергових смерчах, бурях на теренах області. Загроза реальна, адже за висновками фахівців, опора може зруйнуватися при поривах вітру понад 25-30 метрів за секунду.
На капітальний ремонт Рівненському передавальному центру потрібно півтора мільйона гривень. Таких грошей директор вежі Віктор Талімончик у жодній інстанції отримати не може. Він каже, що з кожним днем імовірність падіння вежі зростає: “Інформаційна блокада загрожує Рівненській області і прилеглим областям, тому що ми поширюємо свої сигнали не тільки на Рівненську область. Передається різна електронна інформація”.
Рівненський передавальний центр міг би проблему розв»язати самотужки, якби телерадіокомпанії виплатили великі борги за ефірний час. Якщо ж вежа завалиться, то на спорудження нової доведеться витратити понад 20 мільйонів гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору