Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина може залишитися без телебачення

Актуально 18-травня, 2006, 15:479 prov 861
Руйнація загрожує одній із найпотужніших телепередавальних веж Західного регіону України — Антопільській телевежі, яка поширює на Рівненщині телевізійні та радіосигнали. Вона експлуатується вже понад 40 років. Відповідно до нормативів, через кожних 25 років має проводитися заміна розтяжок, які утримують вежу. У 1995 році відбулася їх заміна на верхньому ярусі, а залишилося ще поміняти елементи конструкції на двох нижніх ярусах. За словами головного інженера ОРТПЦ Ігоря Козачука, втрата вежі може призвести до того, що ефірне телебачення на Рівненщині зникне взагалі, причому не на рік і не на два.
З його слів, відбудувати таку інженерну споруду швидкими темпами неможливо. Вартість відновлювальних робіт становить, за підрахунками фахівців, понад мільйон гривень.
— Основне завдання наших працівників нині полягає в пошуку коштів. Чи це будуть бюджетні гроші, чи повернення боргів Національної телекомпанії, яка на сьогодні заборгувала нам понад 2 млн. грн, але гроші на ремонт ми маємо відшукати, – розповів директор ДП «Рівненський обласний радіотелевізійний передавальний центр» Віктор Талімончик.
Поки немає коштів – не може йтися про початок ремонтних робіт. Між тим, із настанням літа, за прогнозами спеціалістів, виникає ймовірність сильних західних вітрів. А це, за їх словами, може призвести до того, що вежа потрапить у так званий дисонанс і впаде.
Західна інформаційна корпорація.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору