Рівне:

Створення та просування сайтів

Медична галузь збагатиться на11 мільйонів

Актуально 28-кві, 2005, 14:249 prov 1 212
Ця новина не може не радувати, однак вистачає і труднощів у галузі медицини. Одна з таких – заміна старого керівництва, адже корупція процвітатиме доти, доки на місцях сидітимуть колишні чиновники, – переконаний пан Семанів. Наразі на Рівненщині замінено16 медичних керівників.
На засіданні не обійшли увагою справу 96 мільйонів гривень, коли Рівненське обласне управління охорони здоров’я придбало найдорожчий у світі медичний апарат, якого місто взагалі не потребувало. А дехто з цієї кругленької суми ще й заробив кілька “лимонів”. За словами Мирослава Семаніва, ці кошти необхідно повернути в казну медицини для реалізації програми Президента України Віктора Ющенка. До речі, винних осіб уже притягнуто до відповідальності.
Виділять 2 мільйони гривень для функціонування місцевих амбулаторій, гроші також передбаченні для надання першої медичної допомоги. А для усіх медиків області передбачено виплату оздоровчих відпусток. Непокоїть Мирослава Семаніва надумана інвалідність колишніх держслужбовців. “Куплений” діагноз дає змогу раніше вийти на пенсію, розмір якої значно більший від звичайної. Така хвороба скорочено зветься ДЕП. Полягає вона у крововиливах, психічних розладах, забудькуватості. Із 27 держчиновників-інвалідів такий діагноз отримало дев’ять осіб, що викликає великі сумніви.
Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору