Рівне:

Створення та просування сайтів

Не ухиляйтеся від сплати податків

Україна і світ 25-сер, 2005, 16:209 prov 1 084
За сім місяців нинішнього року Державна податкова служба області зібрала до держбюджету 213,9 млн. грн., що на 10% більше рівня аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив голова ДПА в Рівненській області Богдан Зорій.
– Водночас потрібно констатувати, – зазначив пан Зорій, – що показники поміясчного розпису доходів державного бюджету в частині збору, затверджені Міністерством фінансів України, виконані на 77,5%. Існує низка факторів, яка негативно позначилася на стані надходжень платежів до держбюджету. Зокрема, на зниження надходжень з податку на додану вартість вплинули сплата ПДВ на митниці, перехід ВАТ “Укртелеком” на централізовану сплату податку на додану вартість, зниження обсягів будівельно-монтажних робіт на підприємствах, які були задіяні у минулому році на будівництві четвертого блоку ВП “Рівненська АЕС” та інше.
З податку на прибуток не виконане завдання за рахунок відсутності термінів сплати платежу та, відповідно, завищення планового помісячного розподілу річного завдання на січень-липень нинішнього року. Для забезпечення належних надходжень у держбюджет податку на прибуток податківці провели роботу у напрямку зменшення фіктивної збитковості підприємств та підприємств, які різними шляхами, у тому числі й незаконними, підкреслив Богдан Зорій, мінімізують сплату податків. І у порівнянні з першим кварталом поточного року у другому кварталі кількість збиткових підприємств зменшилася на 21 суб»єкт підприємницької діяльності (СПД), а сума збитків – на 7,4 млн. грн. 12 підприємств, які декларували 6 млн. грн. збитків, стали прибутковими.
Також податківці нашої області провели понад 418 перевірок підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – суб»єктів підприємницької діяльності з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати. Встановили 409 порушень податкового законодавства, серед яких: ведення “подвійної бухгалтерії”, виплата заробітної плати за рахунок “тіньових коштів” і таке інше.
У результаті проведення документальних перевірок суб»єктів господарювання, комплексу оперативно-пошукових заходів податкова міліція нинішнього року виявила 74 злочини, з яких 13 – за фактами ухилення від сплати податків. Матеріали по 30 злочинах направили до суду, на сьогодні засуджено 11 осіб.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору