Рівне:

Створення та просування сайтів

У БОРЖНИКІВ З»ЯВИВСЯ ШАНС

Актуально 25-сер, 2005, 16:229 prov 1 047
Про механізми погашення боргів перед комунальними господарствами йшлося нещодавно на прес-конференції, яка відбулася в Рівненській держадміністрації. Колишні борги за комунальні послуги рівняни зможуть погасити за рахунок своїх грошових знецінених заощаджень, які вони накопичили в період до 2 січня 1992 року.
Тепер громадяни, в яких накопичився борг за комунпослуги і в них на ощадкнижці є відповідні кошти, можуть звернутися до підприємства, яке надає відповідні послуги, де вони зможуть одержати довідку з сумою боргу. З цією довідкою потрібно прийти до одного з відділень Ощадбанку і там отримати чек, який потім необхідно знову занести до комунального підприємства й автоматично до 20 грудня борг буде списаний.
Але слід зазначити, що таку можливість отримають тільки ті рівняни, в яких немає боргу за спожиті послуги в період з 1 вересня 2004 року до моменту звернення за довідкою. В кого ж борг із вищезгаданого терміну непогашений, той можливість списання за такою схемою може втратити. Тому, як зазаначила начальник обласного управління житлово-комунального господарства Ніна Весельська, щоб мати таку змогу, необхідно погасити борг, який накопичився з 1 вересня 2004 року. Одержати такий чек можна буде в період до 15 листопада 2005 року, так що у рівнян залишається ще певний час, щоб списати заборгованість за надані комунальні послуги минулих років.
Якщо ж у вас на книжці є певна сума, а боргів за комунпослуги нема, то ви матимете право написати заяву про те, щоб її заощадження пішли на розрахунок того чи іншого громадянина, а від нього отримати частку “живих грошей”. Можна навіть буде продавати такі чеки і, як пожартував присутній на конференції заступник голови ОДА Микола Жданюк, можливо, незабаром побачимо таких бізнесменів, які продаватимуть свої чеки тим, кому вони справді потрібні. До речі, один карбованець на ощадній книжці прирівняний до однієї гривні п»яти копійок, відповідно однією тисячею карбованців боржники погасять борг на одну тисячу п»ятдесят гривень. Цікаво, що справним платникам комунпослуг від цієї акції анітрохи не легше, бо їм нема чого списувати, хоча на ощадкнижках у них також було чимало грошенят…
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору