Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Актуально 01-вер, 2005, 13:089 prov 1 064
Зросли ставки ввізного мита для легкових автомобілів
З 17 серпня нинішнього року набрав чинності Закон України від 23 червня 2005 року “Про внесення змін до Митного тарифу України”. Цим законом змінені ставки мита на транспортні засоби, що ввозяться на територію України. Детальніше про це розповів перший заступник начальника Рівненськолї митниці Микола Маркевич.
Отже, відповідно до закону “Про внесення змін до Митного тарифу України” змінилися ставки ввізного мита на транспортні засоби, що ввозяться на митну територію України. Так, на сідельні тягачі, мотоцикли, причіпи ставки мита зменшилися до 10% як для юридичних, так і для фізичних осіб. Без змін залишилися ставки ввізного мита на вантажні автомобілі та автобуси – на рівні 20% від їх митної вартості. Від 20% до 25% зросли ставки мита для легкових автомобілів. Також цим законом чітко розмежовані ставки мита при ввезенні шасі та кузовів юридичними особами. Так, при ввезенні шасі та кузовів для промислового складання мито становить від 0% до 5% – в залежності від їх комплектації, а таких, що використовувалися, – 20%.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.

СНІД прогресує на Рівненщині
Вже одинадцятеро людей цього року померло від СНІДу, повідомила головний лікар Рівненського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк. За її словами, з кожним місяцем кількість ВІЛ-інфікованих осіб зростає. Більше того, за висновками спеціалістів ООН, на Україні ВІЛ-інфекція поширюється в дуже швидкому темпі, ще швидше, ніж у Африці. Тому, зважаючи на те, що нашій країні характерна велика міграція, особливо у західному регіоні держави, то і кількість таких людей у нас, відповідно, буде різко збільшуватися.
– На сьогодні, – зазначила пані Ганзюк, – основні кошти з державного бюджету направляються в східні регіони, оскільки хворих там значно більше. Та як буде далі – невідомо. Тільки за цьогорічних сім місяців у Рівненській області зареєстровано 36 людей хворих на СНІД та 420 ВІЛ-інфікованих.
Реабілітація
для рівненських інвалідів
Майже три тисячі інвалідів, з яких 124 – інваліди першої групи, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, перебувають на обліку в територіальному центрі медико-соціального обслуговування та реабілітації інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому.
Щоб якось внести різноманіття в життя таких людей, з 15 по 24 серпня на базі оздоровчого комплексу “Експрес”, що розташований в селищі Олександрія, за ініціативою Рівненського міськвиконкому був організований їм табір реабілітації та відпочинку.
Як повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення, для відпочинку в таборі відібрали тридцять п»ять інвалідів, які пересуваються на візках і мешкають в багатоповерхових будинках без ліфтів. Такий суворий відбір мотивували тим, що саме ці люди менше за усіх мають змогу бувати на свіжому повітрі і спілкуватися з людьми. Тож упродовж дев»яти днів “обрані” активно відпочивали і паралельно проходили медобстеження. Для відпочинку організували спортивні турніри з гри в шахи, шахмати, настільного тенісу, а також марафони з їзди на візках.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.

Безкоштовний подарунок дітям
На території рівненського гідропарку завдяки міській владі та підприємцям-меценатам з»явилося невеличке дитяче містечко з гойдалками, ковзанками, іншим ігровим обладнанням. Відтепер сюди мами, татусі, бабусі та дідусі приходитимуть разом зі своєю малечею, щоб гарно відпочити. Щоправда, повністю обладнати ігровий майданчик його творці на день відкриття не встигли. Однак, як зазначив міський голова Віктор Чайка, до наступної суботи всі роботи будуть завершені. Пообіцяли на цей вихідний день рівненські виробники солодощів доставити юним господарям майданчика кількасот кілограмів морозива. Засторогу викликає лише припущення, що ігровий майданчик у міському гідропарку можуть “окуповувати” бомжі та різні п»янички. Тож варто подбати про його охорону. Зрештою, до кожної лавки чи кожної гойдалки охоронця не приставиш. Тим паче, що вхід на ігровий майданчик – безкоштовний. Потрібна відповідна профілактична та виховна робота. У цілому ж – виникнення в обласному центрі ще одного дитячого містечка є гарною прикметою турботи влади про найменших громадян. Подібне містечко підприємці-меценати мають обладнати і в мікрорайоні “Північний”. Самі ж підприємці зізнаються, що магазинів у Рівному вони вже набудували достатньо. Тепер треба подумати й про дітей.
Василь КОНОПЕЛЬКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору