Рівне:

Створення та просування сайтів

На Сарненщині вчили сільських, селищних та міського голів.

Останні новини 07-лют, 2009, 15:429 prov 966
В зв’язку з проханням голів рад щодо вирішення деяких проблемних питань днями у райдержадміністрації відбувся семінар сільських, селищних, міського голів.
З питанням запезпечення повною електронною обробкою погосподарського обліку працівника ради для того, щоб всі форми статистичної звітності видавалися автоматично звернувся до присутніх заступник начальника управління статистики в Сарненському районі Леонтій Дука. Він доповів, що даний комплекс забезпечує формування бази даних показників, що характеризують соціальне, економічне становище села чи селища. Веде облік населення, жилового фонду, наявність худоби у громадян на правах особистої власності, сільськогосподарської техніки, земельних наділів. Також за допомогою даної програми можна формувати нопонення бази даних, формувати та друкувати статистичні звіти, видавати довідки, виписувати документи та фортувати вихідні таблиці, але все це, звичайно, не безоплатно. Дана робота започаткована вже у Володимирецькому районі.
Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Валерій Сапожко зупинився на змінах до діючого законодавства України з питань соціального захисту населення. Закон України про внесення змін до Закону України про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, який передбачає, що державна соціальна допомога не призначається у випадках, коли працездатні члени малозабезпеченої сім’ї не працюють, не служать та не вчаться на денній формі навчання, крім осіб, які в установленому порядку визнані безробітними та за інформацією центра зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню. Осіб, які догладають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або за дітьми, які потребують догляду, протягом часу, визначеного у медичному висновку, але не більше ніж до досягнення ними шестирічного віку. Осіб, які доглядають за інвалідами І групи або дітьми – інвалідами віком до 18 років. Якщо малозабезпечена сім’я має додаткові джерела для існування або хтось з її членів сім’ї протяом 12 міс. перед зверненням на подання соціальної допомоги, здійснив покупку або оплатив послуги на суму, яка на час зверненя перевищує десятикратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї. за умови, якщо у власності чи володінні сім’ї є друга квартира та її загальна площа не перевищує 21 м2.
Зокрема, соціальна допомога може бути призначена за рішенням комісії. У таких випадках у складі сім’ї має бути інвалід. У малозабезпеченій багатодітній сім’ї виховується троє або більше дітей віком до 18 років і, якщо вони навчаються за денною формою навчання. Соціальна допомога може бути зменшена до 50 % у разі невикористання сім’єю можливості знаходження додаткових джерел для існування. Якщо сім’єю подано недостовірні відомості, виплата соціальної допомоги припиняється.
Пільги, компенсації та гарантії, щодо зниження плати користування житлом, паливом та плати за комунальні послуги надаються за умови, якщо розмір наданих пілг у грошовому еквіваленті разом із середньомісячним доходом пільговика не перевищує 900 грн. Зросла на 6 грн. сума на харчування для інваліда І групи по Чорнобилю. Також з цього року починають відшкодовувати компенсацію за невикористану путівку інвалідам дитинства, загального захворювання, які простояли на черзі понад 3 роки, яка ніколи не проводилася.
Головний державний санітарний лікар району акцентував свою увагу на тому, що буде проводитися бактериалізація стоматологічних кабінетів, які є на території ради раз на 2 міс. Для здійснення бактеріологічного контролю за роботою стоматкабінетів необхідно кожній сільській раді виділити по 905 грн. У разі не виконання цього питання експлуатація стоматкабінетів буде призупинена згідно з ст. 42 Закону України «Про забезпечення санітарно – епідемічного благополуччя населення».
Начальник дільниці експлуатації лінійно – кабельних споруд – 252 Віктор Сірматов наголосив на запобіганні пошкоджень магістральних кабельних ліній зв’язку первинної мережі, що проходять по території рад. Місцеві органи виконавчої влади та виконавчі органи місцевих рад повинні сприяти операторам телекомунікацій у проведенні роз’яснювальної роботи, спрямованої на забезпечення збереження ліній електрозв’язку, недопущення їх пошкоджень. Висловив прохання надавати для ДЕЛКС карти сільських та селищних рад для нанесення кабельних ліній зв’язку.
Юрист – консульт Сарненського районного центру зайнятості Олександр Карпець провів роз’яснення щодо реєстрації громадян, які мають в користуванні земельні ділянки. Колишні члени особистих селянських господарств можуть реєструватися як шукаючі роботу та визнаватися в подальшому безробітними лише за умови пред’явлення ними довідки сільської, селищної чи міської рад про припинення такої діялності чи вихід із складу членів особистих селянських господарств. У разі, якщо особа, яка є членом особистого селянського господарства, припинила трудові відносини та звертається до центру зайнятості, то така особа не може бути зареєстрована як безробітна, оскільки робота в особистому селяському господарстві для неї є основною.
Анастасія Коваленко,
завідувач сектору у справах преси та інформації
Сарненської райдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору