Рівне:

Створення та просування сайтів

Кому вигідний український автоскандал?

--- 09-лют, 2009, 13:389 prov 940
У понеділок, 9 лютого, у Києві відбудеться засідання "круглого столу" на тему: "Конфлікт між перевізниками і Міністерством транспорту і зв'язку щодо реформування сфери автомобільного транспорту".


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у Мінтрансі, під час засідання будуть підійматися такі питання: кому вигідно, щоб в країні проходили масштабні акції протесту, чиї інтереси зачіпає реформування галузі автомобільного транспорту, за що насправді виступають українські перевізники.


Під час заходу заступник Міністра - голова Державтотрансадміністрації Леонід Сергієнко і представники перевізників збираються розставити всі крапки над "і" у ситуації навколо реформування сфери автомобільного транспорту і Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.


Як учасники "круглого столу" запрошено голову автотранспортників Київщини Віталія Ареф'єва, голову Професійної спілки таксистів України Василя Попика, виконавчого директора асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексія Павленка, Президент Союзу перевізників України Богдана Ляшука, голову правління Спілки водіїв Сергія Овчиннікова та інших.


Нагадаємо, з 10 січня 2009 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України з питань акцизного збору" N797-VІ від 25 грудня 2008 року. Законом, зокрема, внесено зміни у редакцію ст. 3 Закону України "Про податок з власників транспортних засобів і інших самохідних машин і механізмів", якими ставки податку підвищуються у кілька разів.


4-5 лютого, в рамках Народного протесту "Дістали" під вікнами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, Секретаріату Президента і Національного банку України кілька сотень автомобілістів сигналили на знак свого протесту проти свавілля влади. Її організатором виступив Народний рух "Третя республіка". 5 лютого, Українська Рада автовласників (УРА) провела Всеукраїнську акцію протесту проти збільшення ставок транспортного збору, внаслідок якої було паралізовано рух у центрі Києва.


У п'ятницю, 6 лютого, Кабінет Міністрів України вніс зміни у законопроект про транспортний збір, щодо нової градації транспортного збору зі старих автомобілів. Відповідний документ підписала Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко після зустрічі з представниками Українського союзу автомобілістів. Згідно з досягнутими домовленостями між Прем'єр-міністром і представниками автомобілістів, в новому законопроекті транспортний збір з автомобілів старше за 7 років буде мати коефіцієнт 0,7 від суми транспортного збору, відповідної об'єму двигуна. Для машин старше за 10 років коефіцієнт становитиме 0,6, старше за 15 років - 0,5.
http://news.liga.net/ukr/news/NU091037.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору