Рівне:

Створення та просування сайтів

“Дядьку, міліція самогон шукає!”

Особливий погляд 22-вер, 2005, 12:259 prov 1 268
В одному із сіл Костопільського району у сімдесятих роках минулого століття жив такий собі Тарас, хлопець мав років 20, але, незважаючи на ще юний вік, був охочий до горілочки. На оковиту, звісно, грошей у нього ніколи не було, а тому залюбки споживав дармову. А щоб розжитися на неї, він щоразу використовував свою неймовірну кмітливість. І більше нічим Тарас не відрізнявся від своїх сільських однолітків.
Як відомо, у ті часи районна міліція згідно із графіком по селах проводила рейди з метою виявлення злісних самогонників. Але частенько трясли всі хати підряд і рідко в кого не знаходили горілки власного виробництва – адже без неї у селі і кроку не ступиш. Ось і докумекав Тарас використати таку ситуацію для власної вигоди.
Для цього він обирав когось із місцевих господарів, які напередодні гнали горілку, і, дочекавшись нагоди, зненацька заскакував до нього у хату й переляканим голосом волав:
– Дядьку, міліція йде до вас самогонку шукати!
Схарапуджений дядько хапав сулію і прожогом ніс її у кущі, колгоспну кукурудзу чи інше місце подалі від власної садиби. Тарас ретельно відслідковував цей процес, забирав переховану сулію, споживав дармову самогоночку і походжав селом, хитро посміхаючись. Не піде ж дядько заявляти “куди слід”, що в нього Тарас присвоїв незаконну горілку...
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору