Рівне:

Створення та просування сайтів

В Кузнецовську оголосили карантин

Актуально 12-лют, 2009, 15:309 prov 2 215
В Україні кількість хворих на грип та ГРВІ весь час зростає. В Рівному, як запевняють спеціалісти, грип ще не дійшов до свого пікового порогу, проте кількість хворих постійно збільшується.
За минулий тиждень у Рівненській області було зафіксовано 5586 хворих на грип та ГРВІ, з них 3298 — діти до 14 років. Найбільший прояв захворюваності спостерігається у Кузнецовську і становить 489 осіб, з них 299 дітей. З огляду на це з 9 лютого всі школи Кузнецовська закрилися на карантин. Також значно збільшилась кількість хворих у Рівному, досягнувши 1615 осіб, – розповів лікар-епідеміолог обласної СЕС Віктор Мороз.
З огляду на таку невтішну ситуацію з 9 лютого епідеміологи почали відслідковувати щоденний показник захворюваності на грип серед жителів обласного центру. Про це повідомила завідувач епідеміологічного відділу міської СЕС Ольга Романчук.
— Кількість хворих зростає щотижня. Тиждень тому у Рівному було зафіксовано 547,7 випадка захворюваності на грип та ГРВІ на 100 тисяч населення, це при тому, що епідеміологічний поріг становить 900 випадків на сто тисяч населення. Серед хворих діти до 14 років становлять 51,7%, а школярі — 27,7%. За минулий тиждень ці цифри значно збільшилися і становлять 659,1 випадка захворюваності на 100 тисяч населення, серед дітей до 14 років — 59,2%, а серед школярів – 31,6%, – каже Ольга Романчук. Також вона допускає, що кількість хворих буде збільшуватися, і справжню епідемію грипу слід очікувати в середині або ж наприкінці лютого.
Лікарі закликають людей досить серйозно поставитися до підступу грипу. Адже за час епідемії (4-6 тижнів) вірусна інфекція вражає від 15% до 25% усього населення. Грип — захворювання масове та небезпечне ускладненнями, такими як поліневрит, менінгоенцефаліт, гостра та хронічна пневмонія, поліартрити, гайморити тощо. Зменшити ризик виникнення ускладнень, які призводять до смерті або інвалідності, можна за умови своєчасного лікування, дотримання постільного режиму та повноцінного харчування хворих на грип.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору