Рівне:

Створення та просування сайтів

Масковий режим повертається

Актуально 24-гру, 2009, 09:589 prov 1 075
На Рівненщині знову карантин. За рішенням надзвичайної протиепідемічної комісії Рівненського виконкому від 21 грудня призупинено навчальний процес у школах міста. Проте дошкільні заклади та ВУЗи Рівного поки що працюють. За даними Рівненського обласного управління здоров’я показник захворюваності становить 806,9 на 10 тис. населення.
Міська санітарно-епідеміологічна станція інформує: щотижнева захворюваність на грип та ГРВІ з 11 по 17 грудня серед рівнян становила 1399,5 на 100 тисяч населення при епідпорозі 900 на 100 тисяч. Наразі вона є вищою від епідемічного порога на 55,5%.
Як повідомив завідувач епідеміологічного відділу Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзников, нині епідеміологічний поріг перевищено в більшості районів області. Кількість хворих зростає, а навчальні заклади закриваються на карантин.
– Наразі призупинено навчальний процес у школах Рівного, Кузнецовська, а також закриті всі навчальні заклади Костопільського району. Високий рівень захворюваності спостерігається також у школі-інтернаті у селі Чудель Сарненського району. У Рівному ж знову введено масковий режим, обмежено проведення масових заходів та впроваджено протиепідемічні заходи в офіційних установах та громадських місцях.
Лікарі в свою чергу закликають не займатися самолікуванням, а при наявності ознак застуди та грипу негайно звертатися до спеціалістів. А якщо вже захворіли, то варто залишатися вдома і не розносити інфекції. Адже несвоєчасне лікування може призвести до серйозних ускладнень.
Загалом з початку епідемії (з 29 жовтня) в Рівненській області на грип та застуду захворіло 92 790 осіб, 18 з яких померло від ускладнень, викликаних грипом.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору