Рівне:

Створення та просування сайтів

Грип відступає?

Актуально 19-лис, 2009, 10:259 prov 1 206
Грип  відступає?


Кількість хворих на грип досі залишається високою, проте, як стверджують експерти, в цілому ситуація покращується. За даними Рівненського обласного управління здоров’я, станом на 16.00 17 листопада у Рівненській області на грип та ГРВІ захворіло 48 023 людини, 17 осіб знаходиться в реанімації, 1 хворий – на штучній вентиляції легень. З початку епідемії померло вже 10 людей. А показник захворюваності становить 417,6 на 10 тис. населення
Станом на 17 листопада 23715 осіб вже закінчили лікуватися, з них 18 774 людини перехворіли ГРВІ, 2414 – грипом і 193 – пневмонією. Проте медики повідомляють, що теперішньою епідемією грип на Рівненщині не закінчиться, і вже у січні-лютому 2010 року очікують третю фазу захворювань. Нині ж у області спостерігається друга фаза. До речі, першу рівняни пережили ще у вересні.
Епідемічний поріг на Рівненщині вже перевищено втричі, але, як повідомив начальник Рівненського обласного інформаційно–аналітичного центру медичної статистики Василь Височанський, наразі спостерігається позитивна тенденція, і добова кількість хворих на грип та ГРВІ знижується.
Завідувач епідеміологічного відділу Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзников додав, що у вихідні дні зменшилася кількість звернень до лікарів, але багато хворих госпіталізовано, зокрема дітей.
— Як епідеміолог, я можу сказати, що зараз ситуація на Рівненщині залишається неблагополучною і серйозною, але завдяки тому, що закриті навчальні заклади, вона контрольована. Кількість хворих теж залишається високою, а також збільшилася кількість смертей. Тому важко спрогнозувати, як вона розвиватиметься далі, проте спад захворюваності вже спостерігається.
В аптеках теж дещо зменшився ажіотаж. На початку тижня 72% Рівненських аптек мали в наявності марлю, 61% — оксолінову мазь і 54% — амізон. Проте марлеві повязки і досі зустрічаються рідко.
Тим часом на вулицях міста потроху стихає паніка, і кількість людей у масках значно зменшилася. Тепер пов’язки рідко можна побачити на перехожих, і лише працівники громадського транспорту, аптек, деяких магазинів, офіційних установ та лікарень ще їх одягають. Та медики закликають не поспішати знімати маски і серйозно ставитися до свого здоров’я, адже грип і досі “гуляє” Рівненщиною.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору