Рівне:

Створення та просування сайтів

Грип продовжує “косити” українців

Актуально 13-лис, 2009, 09:569 prov 894
В Україні кількість хворих та госпіталізованих з діагнозами грип та ГРВІ постійно зростає. На Рівненщині ж епідемію грипу визнали вкрай небезпечною, адже, за даними Рівненської обласної державної адміністрації, кількість хворих за останні тижні значно збільшилася, і станом на 16 год. 11 листопада в Рівненській області зафіксовано 38 901 хворого на грип та ГРВІ. З них 2649 осіб госпіталізовано, 22 людини знаходиться в реанімації і троє хворих — на штучній вентиляції легень. Також офіційно з початку епідемії у області зафіксовано 7 смертей внаслідок грипу.
Як повідомив завідувач епідеміологічного відділу Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзников, наразі в області надзвичайно серйозна ситуація, і кількість хворих на грип постійно зростає. На Рівненщині проводять всі профілактичні заходи для попередження хвороби, також введено обмеження щодо проведення масових заходів. До грипу вразливі люди всіх вікових категорій, проте, як свідчить статистика, найбільш небезпечним він є для молодих людей віком 24–26 років.
— Ніяких обмежень пересування людей між областями і по району введено не було, — сказав Анатолій Рєзников. — А паніки, яка виникла в місті, в принципі не мало би бути, адже якщо людина дослухається до рекомендацій спеціалістів щодо профілактики грипу, носить пов’язку і без потреби не перебуває у громадських місцях, то ймовірність захворіти зменшується. До речі, офіційно встановлено, що лише перша смерть від грипу в області спричинена вірусом A/H1N1.
В порівнянні з минулим тижнем, на Рівненщині дещо зменшився наплив хворих у поліклініках міста. Проте через підвищену тривожність, що виникла навколо цьогорічного грипу багато людей, відчувши ознаки респіраторних захворювань, виявляють бажання лікуватися на стаціонарі. Міська лікарня і досі переповнена хворими на грип, для них спеціально відкрили два додаткові відділення.
Та попри “гриповий бум” в аптеках потроху стихає ажіотаж навколо профілактичних препаратів, а в деяких з них у продажу почали з’являтися арбідол, антигрипін, оксолінова мазь та інші противірусні засоби. Проте марлеві пов’язки і досі залишаються дефіцитом. Але й цю проблему влада міста обіцяє вирішити, адже відтепер марлеві пов’язки будуть шити в обласних колоніях. Їм вже передали 40 кілометрів марлі, з якої планується пошити близько 140 тисяч пов’язок, з них 12 тисяч — для Рівненщини.
Лікарі ж рекомендують утримуватися від надмірного перебування в місцях масового скупчення людей, зміцнювати імунітет та ретельно лікуватися, якщо вже захворіли. Адже не такий страшний грип, як його ускладнення, і своєчасне лікування допоможе їх уникнути.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору