Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-лют, 2009, 15:379 prov 1 087
Альпініст вижив після падіння зі 122-метрової висоти
Альпініст залишився живий після падіння з 122-метрової висоти, — передає BBC News. 55-річний чоловік, ім»я якого не повідомляється, здійснював підйом по глибокому яру Нетермост (Nethermost), недалеко від гори Хелвеллін у британському заповіднику Озерний край. Завершивши підйом, альпініст послизнувся і зірвався вниз.
У результаті падіння він отримав безліч серйозних травм. Бригада рятувальників, що виявила чоловіка, на вертольоті транспортувала його в лікарню міста Карлайл, розташованого неподалік від заповідника. Як заявив представник рятувальної команди, після падіння альпініст добрався до безпечного місця у верхній частині яру, але не зміг рухатися далі від отриманих травм.

Через Україну Чорногорію не пускають у ВТО
Влада Чорногорії вимагає від України пояснень щодо намірів Києва заблокувати прийом колишньої югославської республіки до Всесвітньої торгової організації (ВТО).
Очікувалося, що членство Чорногорії у ВТО буде схвалене на засіданні Генеральної ради організації 3 лютого, але ця процедура була відкладена через загрозу вето з боку України, яка зажадала додаткові деталі про торгову діяльність цієї країни.
Оскільки товарообмін між Чорногорією і Україною невеликий, політичні аналітики в Подгоріці припускають, що рішення українців мало політичний відтінок: Чорногорія могла стати об»єктом тиску з боку Києва через зміцнення її відносин з Москвою. За іншою версією, Україна могла виступити провідником ідей деяких західноєвропейських країн, які прагнуть загальмувати участь Чорногорії у ВТО.
Чорногорська влада чекає, що в найближчі дні посольство України в Подгориці дасть роз»яснення з цього питання.

Іран працює над створенням
4 нових космічних супутників
Іранські вчені працюють над створенням ще чотирьох супутників для виведення їх на навколоземну орбіту, — повідомив міністр телекомунікацій країни Мохаммад Солтані.
“Іранські фахівці розробляють чотири нові національні супутники”, — заявив Солтані. “З урахуванням наявних у нас можливостей, Іран працює над збільшенням маси і висоти польоту супутників”, — додав він. За словами міністра, всі технічні характеристики будуть представлені публіці після завершення конструювання.
2 лютого Іран запустив свій перший національний супутник Omid. У Тегерані підкреслюють, що іранська космічна програма не має військової спрямованості й переслідує виключно науково-дослідні цілі, — передає Reuters.

Жінка вперше перепливла Атлантичний океан
Американка Дженніфер Фігге стала першою в історії жінкою, яка зуміла вплав перетнути Атлантичний океан. 56-річній спортсменці знадобилося 24 дні, щоб пропливти від островів Зеленого Мису до Тринідаду.
Дистанцію, яку вона подолала, ще належить уточнити. Фігге пливла через океан у клітці, що захищало її від акул. Спочатку плавчиха планувала ступити на суходіл на Багамських островах. Тепер в її планах — заплив від Тринідаду до Британських Віргінських островів.
Вона мріяла перепливти Атлантичний океан ще в дитячому віці. Рекордний заплив розпочався 12 січня на островах Зеленого Мису при висоті хвиль до 9 метрів.
Щоденно Фігге проводила у воді до восьми годин без перерви, перш ніж повернутися на борт човна, який її супроводжував, — повідомляє “Newsru.com”.
Члени команди кидали їй у воду ємності з енергетичним напоєм. Якщо хвилі були надто сильними, то пиття їй доставляли аквалангісти. Під час запливу їй на шляху зустрічалися кити, черепахи, дельфіни, португальські військові кораблі, але не акули.
“Я не боялася жодної хвилини, — передає слова Фіге ВВС. — Озираючись назад, я б зробила те ж саме. Просто поплавати можна і в басейні”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору