Рівне:

Створення та просування сайтів

У Сербії альпіністка вижила, впавши з 70-метрової висоти

Україна і світ 18-лют, 2010, 10:239 prov 896
Альпіністка з Белграда Тетяна Рашевич дивом залишилася жива після падіння у прірву з 70-метрової висоти. 13 лютого 28-річна жінка у складі групи здійснювала сходження на хребет Сува-планіна в районі міста Ніш на півдні Сербії. Упустивши рукавицю, вона зробила крок, щоб її підняти, але провалилася під сніг, який приховував глибоку прірву.
Альпіністка пролетіла майже 70 метрів, але завдяки рюкзаку, який був у неї за спиною і пом’якшив удар, змогла вижити і навіть залишитися притомною. “Я буквально летіла в безодню. Очі були відкриті, але нічого не бачила через сніг і туман”, - розповіла Рашевич.
У результаті вона змогла зв’язатися з друзями по вцілілому мобільному телефону і викликати допомогу. Через півгодини прибули рятувальники. Операція з порятунку Рашевич тривала майже десять годин, але закінчилася успішно. У лікарні в Ніші у Рашевич діагностували численні переломи ребер, але необхідності хірургічному втручанню не було.
Зазначимо, що в Книзі рекордів Гіннесса зафіксовано схожий випадок, який стався в 1972 році. Стюардеса Весна Вулович, уродженка Сербії, залишилася живою після падіння з висоти 10 кілометрів. Це сталося після теракту на літаку “DC-9” югославської авіакомпанії “Jat”, що здійснював рейс за маршрутом Копенгаген - Белград. Вулович, впала на сніг на схил гори, отримала численні переломи і удари, але вона єдина вижила. Зараз жінці 60 років.
Тим часом, у травні минулого року повідомляли про сімнадцятирічного китайського студента, який залишився живий, впавши з 17-го поверху будівлі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору