Рівне:

Створення та просування сайтів

Помаранчева революція врятувала Україну

Новини регіону 17-лис, 2005, 12:229 prov 1 310
От і прожили ми в незалежній державі один рік. 21 листопада будемо відзначати першу річницю Помаранчевої революції. Цей день увійде в новітню історію як початок справжньої незалежності України. Ми 14 років тому з кращими синами і доньками країни відстояли нашу самостійність і проголосили Україну Незалежною державою. Та, на превеликий жаль, до влади прийшли не патріоти, а партократи на чолі з ексом Кравчуком та бандократи на чолі з Кучмою.
Ми мирним шляхом, дякуючи Господу Богу, відстояли не тільки вибори і нашого Президента, а й свою незалежність. Ми ні на кого не нападали, завжди боронили свою землю як від зовнішніх, так і внутрішніх ворогів. Ми допомагали сусіднім братнім народам. Нас усе життя роз»єднували. Ми були 300 років під татаро-монгольским ігом, 300 – під Річчю Посполитою, 300 – нас гнобив царизм, сімдесят – ленінський комуністично-терористичний режим.
Після Помаранчевої революції багато хто допитується, що ж кращого ми зробили і куди ми йдемо? Давайте поміркуємо.
Ті люди, які під час Помаранчевої революції стояли на Майдані в Києві, у всіх обласних центрах, районах, селищах не вимагали надбавки до пенсій, заробітної плати. Вони відстоювали свої права і те , щоб нас, українців, не зробили російським придатком, “пісуаром”. Щоб, зрештою, Україна була незалежною державою.

Та наша біда в тім, що під прапорами Ющенка до влади прийшли люди, які хотіли зробити другий кучмізм, тільки в помаранчевому кольорі. Це Порошенки, Жванії, Червоненки, Зваричі. Відмовився наш Президент від їх послуг. Відмовився від послуг Генерального прокурора Піскуна, який не розкрив справи Георгія Гонгадзе, Александрова, Кушнарьова, фальсифікаторів президентських виборів.
Не будемо категорично і сліпо вірити в те, що наш перший уряд у незалежній державі був недієвий. Заважали уряду працювати. Адже ті вказівки, які давала міністрам пані Юлія, йшли на пряму і паралельно цим же міністрам також від Порошенка. Юлія Тимошенко неодноразово протягувала руки до слуг адміністрації президента, але вони в них були вічно зайняті. Вони все гребли під себе. Я вірю в те, що після березневих виборів ми оберемо прем‘єром нашу Юлію Тимошенко, яка разом з тими патріотичними силами, що прийдуть до влади, зробить державі ту дієву правицю.
Не все так погано в нашій державі. Всі ті демократичні свободи, які були задекларовані Ющенком у передвиборчій кампанії, виконуються.
Упродовж 18 днів під час Помаранчевої революції о 20.00 вечора наш Президент на майдані Незалежності говорив такі слова, звертаючись до свого народу: “Друзі, давайте засукаємо рукави і будемо працювати, і не пройде багато років,як ми збудуємо унікальну європейську державу”. Я ніколи не чув, щоб Ющенко обіцяв, що після обрання його Президентом до кожної будівлі, до кожної квартири буде проведений краник з горілкою і домашньою ковбасою. Чомусь ми такі нетерплячі, хіба ж за 9 місяців із держави кравчуківської розрухи, кучмівського “добробуту”, до якого вони привели нас, можна всі ті блага так швидко отримати. Адже ми знаємо, що США і Європа сторіччями йшли до багатства і зараз вони його мають, адже самі примножують, добробут своїх людей
Наш Президент народний, адже він не схотів працювати з тими, хто підставив йому підніжку і хто хотів зробити кучмостан №2. Він відмовився від кумівства, але ми повинні розуміти правильно: якщо Президент зробив якісь помилки при доборі кадрів, йому можна простити, адже він така людина, як і ми з вами, і йому також властиво помилятись. Ющенко підписав указ про недоторканність депутатів на місцевому рівні, підтримав рішення Верховної Ради. На мою думку, якщо Конституційний суд цього питання не вирішить, потрібно його винести на загальнонародний референдум. Адже правильно сказав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, що якщо злигаються депутати Верховної Ради з депутатами місцевого самоврядування, тоді вже непотрібно ні служби СБУ, ні служби МВС, а, мабуть, потрібно буде будувати гуманітарну кармелюківщину. Наш Президент, добившись логічного завершення по “Криворіжсталі”, доказав, що державою керують уже не олігархи. І я вірю в те, що по всіх обласних та районних центрах, селищах пройдуть маленькі криворіжсталі. І все те, що олігархи награбували, буде повернуто в державу, а держава віддасть для нашого з вами добробуту. Дуже добре, що ті гроші, які ми отримали, підуть на погашення боргів. Дуже хотілось би мені, щоб 2-3 мільярди було пущено на Харківський тракторний завод, щоб запустили лінію міні-тракторів з причепним інвентарем. І ці трактори віддати в кожну сільську хатину в кредит, а кредит відрахувати тільки через 5 років, коли людина збагатиться. Тоді тільки в нас будуть переорані всі землі, де ми зможемо одержати небувалі врожаї, і ми станемо житницею Європи. Адже на конях ми китайців не доженемо. Повинен бути земельний банк і варто зняти мораторій, прийнятий соціалістами до 2007 року про вільний продаж землі, щоб сільська людина могла взяти у держави кредит, здавши в заставу свою землю. Адже в нас, на Україні, найгірший клаптик землі – 1 га буде коштувати 50-70 тисяч гривень. До кожного села, до кожного хутора провести газ, дороги. І якщо ми все це зробимо, піднімемо село, тільки тоді ми зробимо нашу державу заможною.
Степан ЯКИМЕЦЬ,
член Народного Руху України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору