Рівне:

Створення та просування сайтів

У БОРНЕО З`ЯВИВСЯ ДОСІ НЕБАЧЕНИЙ ЗВІР

Україна і світ 08-гру, 2005, 15:489 prov 1 256
Природа продовжує підносити сюрпризи у вигляді рідкісних або нових видів тварин, птахів і рослин. Так, не мишеня, не жабу, а незнану науці звіринку виявила група вчених у центральних лісах Борнео. На вигляд тварина трохи більша за звичайну домашню кішку, має яскраво-руде забарвлення і довгий товстий хвіст. Раніше така істота нікому не зустрічалася, і фахівці вважають, що це новий вид ссавців.
Група біологів на чолі з професором Штефаном Вулфраатом вивчала дику природу Борнео для написання нової книги. Зроблене відкриття, на думку вчених, – випадок екстраординарний, оскільки у наш час в природі практично неможливо знайти справді новий вид. Знімки тварини були зроблені спеціальними камерами з інфрачервоними променями. Їх встановлюють вздовж стежин, і промені перетинають доріжки вздовж і упоперек. Коли тварина торкається променів, камери реагують і роблять два знімки з різних сторін.
На сьогодні два знімки – це все, що є у вчених, але цього виявилося досить, щоб переконати експертів у тому, що виявлена істота – справді новий вид. Зовні тварина схоже на лемура, але в Борнео лемури не водяться. Швидше усього, ця істота – різновид мангусти або віверри (хижий ссавець в Південно-Східній Азії). Так, наприклад, на фотографії дуже добре видна довжина і будова хвоста цієї істоти, а саме такий хвіст можна побачити у віверр. До речі, саме завдяки хвосту ця тварина може провести значну частину часу на деревах, а тому не була виявлене раніше.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору