Рівне:

Створення та просування сайтів

У Тихому океані живе пухнастий рак

Світлячок 04-травня, 2006, 11:419 prov 2 769
Морські біологи виявили в південній частині Тихого океану незвичайного представника десятиногих раків, який зовні схожий на омара чи краба, але вкритий шовковистими ворсинками, які дуже нагадують шерсть.
Ця істота настільки несхожа на відомі науці види, що науковці спеціально створили нову монотипічну родину та назвали вид Kiwa hirsuta.
Група американських вчених виявила цього представника десятиногих раків, який має білий колір і сягає 15 сантиметрів завдовжки та живе на глибині 2300 метрів.
Замість фасеткових очей, характерних для раків, у Kiwa hirsutа виявлені лише рудиментарні мембрани. Науковців особливо вразила одна особливість ракоподібного: його клешні вкриті хвилястими відростками, які нагадують шерсть.
Представник Французьского інституту вивчення й освоєння океану (IFREMER) Мішель Сегонзак розповів BBC, що серед цих волосків виявлена велика кіькість особливих бактерій. Схоже, що ці раки живуть біля глибинних гідротермальних джерел, які є токсичними для багатьох представників тваринного світу.
Деякі науковці вважають, що бактерії допомагають знешкоджувати розчинені у воді отруйні речовини, що й дозволяє Kiwa hirsutа вижити. За іншою версією, рак сам добуває собі харч завдяки цим бактеріям. Спостереження дозволили науковцям припустити, що Kiwa hirsutа — істота, яка харчується, як і належить ракам.
Професор Сегонзак та його колеги бачили, як рак змагався з двома глибоководними крабами за залишки креветки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору