Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЕНЩИНА СПОРТИВНА

Спорт 08-гру, 2005, 16:109 prov 1 026
РІВНЕНЩИНА СПОРТИВНА
У черговому турі чемпіонату України серед команд суперліги з баскетболу рівненський “Пульсар” грав на виїзді із МБК “Одеса”. Вигравши у всіх чвертях (24:23, 26:21, 17:12, 15:14), загальну перемогу здобули господарі майданчику — 82:70. Як сказав головний тренер рівнян Сергій Шемосюк, командна гра “Пульсара” проявлялася моментами і саме тоді вдавалося на рівних грати з одеситами.
У четвертій чверті рівнянам вдалося до трьох очок скоротити відставання. Проте одесити змогли вистояти і завдати “Пульсару” чергової поразки.
Наступний свій матч рівняни проведуть вдома у суботу проти маріупольського “Азовмаша”.
Серед найрезультативніших стали Анатолій Дубнюк у рівнян — 20 очок, а у МБК “Одеса” Євген Анненков — 22 очки.
Результати решти ігор: “Азовмаш” (Маріуполь) — “Політехнік” (Харків) — 97:62, “Дніпро” (Дніпропетровськ) — “Хімік” (Южний) — 86:73, МБК “Миколаїв” — “Кривбасбаскет-Люкс” (Кривий Ріг) — 102:81, “Львівська політехніка” — СК “Маріуполь” — 93:86.

***
У Костополі відбувся тур першості України з баскетболу у першій лізі, де рівненська команда ОШВС-БК-93-РЕГІ разом з БК “Сарни” приймали кременчуцький “Нафтохімік-Академія” та полтавську “Полтаву-Баскет”. Рівняни у чотирьох матчах виграли дві гри, а сарненці —три.

***
У черговому турі чемпіонату України з міні-футболу у першій лізі МФК “Рівне” вдома приймав одеський “Локомотив”. Початок суботньої зустрічі був за гостями. На п»ятій хвилині Олександр Козаченко вивів уперед “залізничників”. Проте через дві хвилини Федір Мельничук зрівнює рахунок. Після цього рівняни заграли спокійніше і небезпечних моментів біля воріт одеситів побільшало. На 18 хвилині ігрову перевагу рівняни втілили у гол Вадима Жака. Гості могли зрівнянити рахунок, але невдало виконали десятиметровий удар за сім секунд до перерви. Впродовж п»яти хвилин другого тайму МФК “Рівне” тричі відзначився у воротах одеситів (двічі Володимир Сондак – 2 та 4 хвилини, Руслан Лисюк – 5). Після цього глядачі стали свідками відкритого футболу. Наслідком цього стало ще шість голів, три з яких побували у воротах рівнян (Павло Ардановський 11, Євген Побережний 14, 14), стількиж — у воротах гостей ( Павло Дармовіс 11, Роман Волох 14, Богдан Савчук 15). Фінальний свисток зафіксував перемогу господарів 8:4.
Результати решти ігор: “Каменяр” (Дрогобич) — “Кардинал” (Львів) —2:12, “Златогор” (Київ) — “Кардинал” — 8:2, “Соцтех-НУХТ” (Київ) — “Планета” (Київ) — 5:7, “Галпідшипник” (Львів) — “Златогор” — 3:3.
З десятьма очками лідирує у західній зоні київська “Планета” — 10 очок після чотирьох ігор. По сім у МФК “Рівне” та “Кардинала”, але львів»яни зіграли на гру менше.

***
Перемога та поразка — саме такий результат виїзного туру рівненської “Регіни” у Черкаси. Першого ігрового дня рівнянки лише у п»ятій партії зломили опір господарок — 3:2 (25:20, 25:11, 12:25, 20:25, 15:5). Затративши багато сил у суботу, підопічні Валерія Пархоменка нічого не змогли вдіяти із господарками у неділю і поступилися 1:3 (25:20, 17:25, 18:25, 17:25).
Результати решти ігор: “Академія-Дніпро-Десна” (Дніпропетровськ) — “Медіка-ШВСМ” (Донецьк) — 2:3 та 0:3, “Хімік” (Южний) — “Рось-Університет” (Біла Церква) — 0:3 та 0:3, “Медуніверситет-Олімп” (Вінниця) — “Університет-ОДЮСШ” (Луцьк) — 2:3 та 3:0.
Після восьми турів лідирує ”Рось-Університет” — 29 очок. На одне менше у “Регіни”.
У суботу та неділю рівнянки прийматимуть “Хімік”.

***
У неділю на майданчику ДЮСШ-4 відбулися фінальні матчі чемпіонату області з міні-футболу. Шість кращих команд з шістнадцяти, які стартували у змаганнях у двох зонах, виборювали право бути першою. Спочатку команди у двох групах зустрілися між собою. У групі А футболісти Радивиліського району перемогли Кузнецовськ 4:3 і Рівненський район 4:1 і посіли перше місце. У боротьбі за друге місце Рівненський район виграв у Кузнецовська — 1:0. У групі Б поза конкуренцією були футболісти Рівного. Вони здолали корецьких футболістів 3:2 та розгромили рокитнівських 5:1. За другий рядок у турнірній таблиці команда Корецького району здолала рокитнівчан — 4:1. У напруженій боротьбі за третє місце корецькі футболісти здолали опір команди Рівненського району 5:3. Апогеєм змагань став фінальний матч між командами Радивилівського району та Рівного. Тричі радивилівці виходили вперед (всі рази відзначився Сергій Дьомушкін 15, 26, 28 хвилини). Проте впродовж хвилини господарям вдавалося зрівнювати рахунок (Володимир Поліщук 16, Вадим Жак 27, Роман Волох 28). Фінальний свисток зафіксував нічию — 3:3. Все вирішилося у післяматчевих пенальті, де рівнянам пощастило більше — 8:7.
По завершенні турніру всі команди отримали грамоти, а призери – кубки. Призи отримали і кращі гравці: воротар — Геннадій Челядін (Корецький район), захисник — Василь Штундер (Рівненський район), нападник — Роман Волох (Рівне), кращим гравцем визнано Петра Назарука (Радивилівський район).

***
Вперше відбулася першість міста з міні-футболу серед дівчат ВНЗ. Поза конкуренцією тут була команда РДГУ. Друге та третє місця посіли команди Сарненського педагогічного коледжу та Дубенського медичного училища.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору