Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-гру, 2005, 11:419 prov 924
ПРИЗНАЧИЛИ ДАТУ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ ГОНГАДЗЕ
Розгляд кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе призначили на 9 січня 2006 року на 11:00, передає УНІАН.
Таке рішення прийняла Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду м. Києва під головуванням судді Ірини Григор»євої.
Також під час судового засідання суд відхилив два клопотання адвоката матері вбитого журналіста, які стосувалися направлення справи на дорозслідування через те, що, на переконання адвоката, не встановлено замовників і організаторів вбивства журналіста. Друге клопотання стосувалося зміни запобіжних заходів з підписки про невиїзд на утримання під вартою третього обвинуваченого Олександра Поповича.
Окрім того, суд вирішив, що слухання справи відбуватиметься у відкритому режимі.
Водночас, як повідомив журналістам адвокат Андрій Федур, суд вирішив, що якщо під час дослідження справи виникатимуть деталі, що стосуватимуться “державної таємниці чи інших моментів”, тоді суд має право ставити питання про визначення режиму слухання справи.

ЄХАНУРОВ ЗАКЛИКАЄ ПРИПИНИТИ МУЧИТИ РФ СВОЇМИ ВІЗИТАМИ І ПРИЙНЯТИ БЮДЖЕТ
Прем»єр-міністр України Юрій Єхануров закликає народних обранців прийняти бюджет на 2006 рік і не їздити часто до Москви. Про це він сказав журналістам в аеропорту “Бориспіль” відразу ж після повернення з Москви.
– Було б бажано, якби у цей час наші парламентарі об»єдналися довкола того, щоб думати про бюджет, а не про свої виборчі інтереси, і припинили мучити людей у Росії своїми візитами, оскільки це вже перетворюється на ненормальне явище. Люди втомилися від прийняття наших делегацій, які їздять туди просто, я б навіть сказав, тиснуть на російську сторону, щоб їх приймали, – сказав прем»єр.
Він також зазначив, що країна, яка не має бюджету, а відповідно, не здатна вирішити власні проблеми, має набагато слабші позиції на переговорах щодо вирішення проблем у взаємостосунках з іншими країнами.

ГУБЕРНАТОР ЖИТОМИРЩИНИ ПОДАВ У ВІДСТАВКУ
Голова Житомирської обласної державної адміністрації Павло Жебрівський подав у відставку і балотуватиметься до Верховної Ради України.
За словами Жебрівського, заяву з проханням про відставку він направив до Секретаріату Президента минулого четверга. На місці губернатора Жебрівський, за його словами, “бачить Ірину Синівську, яка зараз працює заступником голови Житомирської облдержадміністрації”.
Як повідомили у прес-службі Житомирської ОДА, президентський указ про звільнення Жебрівського очікують з дня на день.
За словами Жебрівського, своє майбутнє він бачить у кріслі народного депутата. Він нагадав, що балотуватиметься до Верховної Ради України за списком “Нашої України”, де він займає 49 позицію.

ТРАГЕДІЯ В ІНДІЇ: У ТИСНЯВІ ЗАГИНУЛИ ПОНАД 40 ЛЮДЕЙ
Трагедія в місті Мадрасі на півдні країни сталася рано-вранці у неділю, 18 грудня, біля будинку школи, куди близько чотирьох тисяч людей прийшли, щоб отримати пакети з продуктами, одяг і грошову допомогу.
Ситуація вийшла з-під контролю, коли юрба спробувала відчинити ворота, перед якими стояла величезна черга. У тисняві загинули щонайменше 42 людини, ще 37 отримали поранення різного ступеня.
Причини, через які почалася тиснява, не зовсім зрозумілі.
За однією з версій, люди спробували сховатися від сильного дощу. Згідно з іншими даними, винні у всьому чутки, що неділя буде останнім днем видачі талонів на їжу.
Жертвами інциденту стали потерпілі від повені, яка у жовтні лишила без даху над головою десятки тисяч мешканців Мадрасу.

АВІАКАТАСТРОФА У США
Загинули 20 чоловік, які знаходилися на борту гідролітака, що упав біля узбережжя американського міста Маямі (штат Флорида).
Літак Грумман (Grumman) G-73 впав у воду практично відразу після зльоту, прямуючи на Багамські острови.
За уточненими даними, на борту знаходилися 20 чоловік: 18 пасажирів, зокрема, троє дітей і двоє членів екіпажу.
Любительська відеозйомка зафіксувала момент падіння літака. Вона підтвердила слова очевидців про те, що гідроплан вибухнув у повітрі і після цього впав у затоку.
До розслідування катастрофи підключилися агенти ФБР.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору