Рівне:

Створення та просування сайтів

ПІД ЧАС РЕЙДУ ВИЯВИЛИ ПРИТОН

Новини регіону 05-січ, 2006, 15:039 prov 1 204
Бродяжництво, крадіжки, алкоголізм, наркоманія, на жаль, серед неповнолітніх набули неабияких розмірів. Аби їх локалізувати, у Здолбунівському районі створили спеціальні групи, які здійснюють рейди з виявлення правопорушень серед неповнолітніх. А про реальні результати систематично звітує служба у справах неповнолітніх, що при райдержадміністрації, представники кримінальної міліції у справах неповнолітніх, освіти, культури та туризму, соціальні служби сім»ї та молоді, сектору у справах молоді та спорту, які заснували щомісячні цільові рейди: “Діти вулиці”, “Урок”, “Підліток”, “Канікули” по місцях масового відпочинку молоді, а також вокзалах, торгових точках району і міста Здолбунова.
У результаті семеро неповнолітніх поставили на облік, виявили 17 неповнолітніх, схильних до правопорушень, 5 – схильних до бродяжництва і жебракування, 12 – у стані алкогольного сп»яніння. Учні під час уроків перебували за межами школи: №6 – 9 учнів, №5 – 1, три учениці школи №1 палили цигарки у міському парку. Це все — діти 7-9 класів.
На жаль, доводиться констатувати, що це закономірність. Адже відсутність покарання та контролю батьків призводить до таких ганебних явищ. Більше того, батьки нехтують своїми прямими обов»язками, а подекуди не готові виховувати своїх дітей через надмірне вживання алкоголю. Таких сімей у службі у справах неповнолітніх на контролі аж 35!
Лише за результатами місячного рейду виявили притон у селі Кошатів Здолбунівського району. У вечірній час у закинутих будинках збиралися 8 неповнолітніх, які як виявилося згодом, були учнями Тучинської школи-інтернату. Рівненського притулку для неповнолітніх, які самовільно лишили територію навчального закладу, а також учні шкіл Здолбунівського району. Вони нюхали клей, розпивали спиртні напої, палили цигарки. Їх всіх повернули до Рівненського притулку для неповнолітніх.
У служб, пов»язаних із молоддю та неповнолітніми, робочий день ненормований, отож у дні святкові роботи у них не зменшиться.
Валентина КУХАРЧУК,
Здолбунів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору