Рівне:

Створення та просування сайтів

КРАДУТЬ НЕ ТІЛЬКИ У НАС

Особливий погляд 04-бер, 2009, 15:339 prov 987
Якщо хтось із читачів вважає, що крадуть тільки у нашій країні і тільки наші співвітчизники, він глибоко помиляється. Але особливо від такого кримінального „бізнесу” потерпають туристи, які досить віддалено ознайомлені з місцевими “звичаями”.
У кожній місцевості укорінилися свої улюблені способи і методи, приміром, пограбування. На Канарах, за свідченнями потерпілих, їдучі на невеликій швидкості, мотоциклісти зривають із ніжних жіночих пліч сумочки. Поліція з’являється тільки після безперервного галасу перехожих. Це ж характерно і для Італії. Правда, крадуть тут набагато частіше, і способів розжитися на чужому значно більше вишуканих. Переважно забирають гроші та документи. Англія — не надто злодійська країна. Але якщо у натовпі Трафальгарській площі із плеча туристки зріжуть сумочку, нехай не дуже дивується — її попереджали. На кожній станції лондонського метрополітену обов’язково висить оголошення такого змісту: “Обережно, кишенькові злодії!” (для пасажирів), а також: “До відома злодіїв: ця територія знімається на відеокамеру!” (для кримінального контингенту).
Попередження “Увага: кишенькові злодії!” можна побачити і на Банхофштрасе — найреспектабельнішій вулиці Цюріха. Напевно, і тут крадуть — швейцарці просто так не напишуть.
У нью-йоркському Брукліні, де живуть переважно негри, пуерториканці, ірландці, росіяни і українці, переважно діють не дорослі грабіжники, а діти, підлітки. Частенько чіпляються до жінок-туристок і відразу ж хапають за груди, очевидно, саме тут сподіваються виявити коштовний скарб або багатющі капітали. А в латиноамериканських країнах краще взагалі не носити годинників, дорогих прикрас, а гроші тримати лише у кишенях джинсів.
У Польщі готові вкрасти все, що зможуть поцупити, включаючи автомобіль. Тут “працюють” переважно наші землячки. Подібне становище і в Туреччині.
Англійці підрахували, що у світі кожний 200-й турист зазнає пограбування, особливо жінки.
У нас же, як відомо, іноземцям доводиться ще гірше. Правда, неприємності, що підстерігають туристів, не стали перешкодою для людей з усього світу невпинно мандрувати нашою країною і одержувати від цього заняття неповторне задоволення. Та й наявність злодіїв зовсім не свідчить про те, що за кордоном на кожному кроці туристів переслідують і підстерігають найняті вбивці, людоїди, терористи, грабіжники або крадії...
У принципі, туристичні фірми зобов’язані надати клієнтові всю інформацію про кожну країну, у тому числі й стосовно кримінальної ситуації. Насправді ж таке мало реальне: достовірними даними більшість наших фірм просто не володіє.
Ростислав ВАРЖЕЛЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору