Рівне:

Створення та просування сайтів

Кишеньковий злодій Професія чи покликання?

Кримінал 04-травня, 2006, 11:389 prov 2 720
Безліч людей у своєму житті ставали жертвами кишенькових злодіїв. Для цих асів немає різниці звідки витягнути ваш гаманець з грошима. Вони обирають своїх жертв без будь-яких докорів сумління: це може бути і вагітна жінка, і бідовий пенсіонер.
Відоме прислів’я стверджує, що на злодієві і шапка горить. Та все ж кишенькового злодія у натовпі вирахувати дуже важко. Помиляється той, хто думає, що кишеньковий злодій — це чоловік із поголеною головою й у спортивному костюмі. У 90 % злодії — це приємні люди, одягнені досить таки гарно і не бідно. Деякі взагалі виходять на «роботу» у дорогих костюмах і краватках. У мистецтві полювання на гаманці жінки майже не поступаються чоловікам.
У Рівному найбільш розвинена «мережа» крадіжок на продуктовому ринку. Коли товариш показав у натовпі солідного чоловіка і сказав, що це відомий «карманник», я, чесно кажучи, не повірив. Здебільшого продавці, які працюють на базарі, знають злодіїв у лице. Деякі навіть намагаються попередити покупця про небезпеку. Але таке трапляється рідко, адже на базарі свої закони: у продавця свій бізнес, а в злодія свій.
В основному крадії працюють у базарних натовпах. Потрапивши у тісний потік людей, будьте дуже уважними: як правило, злодії намагаються використати такі моменти на свою користь. Тож, ідучи на базар, краще гроші кладіть у різні кишені. Все ж таки, якщо і вийде у злодія витягти у вас гроші, то лише частину. Ненадійне місце для зберігання гаманця на базарі — задня кишеня джинсів. До речі, одна моя знайома вигадала досить надійний засіб проти крадіжок: гроші вона кладе у літрову банку, яку закриває капроновою кришкою. Погодьтеся, якщо злодій почне витягувати із вашої сумки банку, ви таки це відчуєте. Тим паче, «карманнику» не вдасться лезом розрізати ваш скляний «гаманець».
Рідше злодії заходять до супермаркетів, де є камери спостереження. А окремий випадок – це транспорт. Мою знайому, яка їхала тролейбусом на базар, обікрав, як вона говорила, доволі симпатичний хлопець. Цей «симпатяга» їв морозиво і «необережно» випустив його на дівчину. Хлопчина, «сильно засмутившись», допоміг їй позбутися плями, вибачившись за скоєне. Але коли вона вийшла з тролейбуса, то побачила, що позбулася не лише плями, а й 100 гривень. Добре ще, що частину грошей поклала у внутрішню кишеню.
Звичайно, день і ніч боятися, що тебе обікрадуть, це просто смішно. Але якщо ж ви все-таки потрапляєте в натовп, слід пам’ятати, що неподалік від вас може бути професійний злодій, який шукає чергову свою жертву.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору