Рівне:

Створення та просування сайтів

ПОВІРИТЕ ШАХРАЮ – ВТРАТИТЕ ГРОШІ!

Кримінал 29-гру, 2005, 13:229 prov 1 170
Не раз і не два ви мали змогу читати інформацію про те, що шахраї видурили чималу кількість грошей чи коштовностей у випадкових перехожих.
В основному ці високопрофесійні шахраї, у більшості випадків цигани, шукають довірливих людей: молодих жінок, підлітків, пенсіонерів. І відбувається вже 100 разів перевірений ними процес, коли пропонують людям допомогти у сімейному житті чи розповідають, що на них чи їхніх родичів наслано “порчу”. І в більшості випадків махінація шахраїв проходить просто відмінно. Громадяни, щоб “врятувати” від загрози смерті себе або когось із близьких, виносять гривні, долари, євро, золоті вироби. А після цього їх затримати майже неможливо.
Подібний випадок стався і кілька років тому з моєю знайомою. Вона поїхала на навчання до Луцька. Там, ідучи на екзамен, прихопила із собою майже всі свої гроші, щоб після іспиту сходити на ринок та купити собі деякі речі. По дорозі до інституту недалеко від місцевого парку її перестріли дві молоді жінки і запропонували погадати безкоштовно на удачу. Олена, так звуть мою знайому, дівчина бойова і за словом у кишеню не лізе, вона просто “попросила” їх піти подалі, бо в неї багато справ. Але одна з шахрайок сказала тій, що знає, куди поспішає Олена. Заради цікавості дівчина запитала: ”І куди ж?” На що молдаванка, так вже потім вона описувала своїх кривдниць, відповіла, що йде Олена на екзамен і вона його не здасть, бо їй “поробила” так подружка. Враховуючи те, що це був державний іспит, Олена не на жарт перелякалася. І почалося...
Шахрайки видурили в Олени чималу суму грошей, віддала в додачу ще й мобільний телефон. Коли прийшла в інститут, тільки тоді згадала, що іспит хоча і державний, був не найважчий, а викладач — її земляк. Здавши екзамен на відмінно, вона побігла до найближчого відділення міліції і повідомила про цю подію. Міліціонер, який чергував у відділку, запитав, чи здала Олена іспит і, почувши відповідь, пожартував: “То вони тобі, дитино, таки справді допомогли”. Прийнявши від дівчини заяву про випадок, який стався, міліціонер сказав, що вони зроблять все, щоб спіймати шахрайок, але це зробити майже нереально, бо ті уже, напевне, давно переїхали в якесь інше місце, де знову візьмуться за свою стару справу.
Тож, якщо до вас на вулиці підійдуть жіночки, і не лише циганської зовнішності, з пропозицією зняти порчу чи скажуть, що з вашими рідними може статися лихо, женіть їх під три чорти, бо це всього лише гра на ваших почуттях. І якщо раптом станете свідком того, що подібні шахрайки “обробляють” когось із довірливих громадян, повідомляйте про це міліцію.
А щодо Олени, то в неї зараз у житті все гаразд: виховує двох доньок, має престижну роботу, але це навряд чи завдяки двом шахрайкам.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору