Рівне:

Створення та просування сайтів

ЄВРОПЕЙСЬКІ ПЕРЕХОДИ. НОВИНИ УКРАЇНСЬКОГО ЧЕМПІОНАТУ

Спорт 12-січ, 2006, 09:599 prov 871
Трансферне вікно в Європі відкрите більше тижня. Проаналізуємо деякі кадрові підсилення учасників Ліги чемпіонів напередодні матчів плей-офф.
На заміну Мішелю Ессьєну і Жеремі, які разом з Дідьє Дрогба відправляться на Кубок африканських націй, у “Челсі” з московського “Динамо” на правах піврічної оренди перейшов хавбек збірної Португалії Маніше. Правда, Ессьєн може пропустити першість континенту через нещодавно отриману травму. “Ліверпуль” обміняв правого захисника Хосемі на футболіста “Вільяреала” Яна Кромкампа. Обидва гравці не можуть бути заявлені новими клубами для виступу в єврокубках цього сезону.
Головною дійовою особою трансферного ринку став “Реал”. Напередодні поєдинків з “Арсеналом” у рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів мадридці посилилися двома футболістами. Якщо про перехід бразильського крайнього захисника Сісіньо було відомо ще в листопаді, то придбання Антоніо Кассано за 5 млн. євро стало досить несподіваним.
Італійський нападник цього сезону вже грав за “Рому” в Кубку УЄФА, але, за новими правилами УЄФА, клуб може дозаявити одного футболіста, який у цій кампанії виступав за іншу команду в іншому турнірі під егідою УЄФА. Вигоду з нового пункту регламенту може мати і “Бенфіка”. Воротар Моретто грав за “Сетубал” у Кубку УЄФА, а тепер зможе допомогти “орлам” у Лізі чемпіонів.
Крім Моретто, ліссабонці придбали Марка Феррейру і Лорана Робера. У Лізі чемпіонів взимку дозволені тільки три дозаявки, але “Бенфіка” продовжує вести пошуки гравця, здатного підсилити лінію нападу. Реєстрація футболістів дозволена до полудня 1 лютого.
У вівторок, десятого січня, команда київського “Динамо” вилетіла на свій перший міжсезонний збір — в Емірати. Президент киян Ігор Суркіс розповів про можливі трансфери клубу:
— Леко й Сабліч виставлені на трансфер. Якщо до закінчення терміну контракту хтось виявить бажання їх купити, вони будуть продані. Якщо ні — вони до останнього дня будуть перебувати в “Динамо-2” або “Динамо-3”. Як і Пеєв, якому ми підшукуємо клуб, і він сам зайнятий пошуками. — Зараз на збір їдуть молоді хлопці — Лисенко, Федорів, — продовжив Суркіс. — Вони здавали найтяжчі тести на центральному стадіоні. Тренер недавно мені телефонував, сказав — чудово витримують хлопці. Молодий грузинський футболіст поїде з першою командою. Щодо воротарів, то сподіваюся, Шовковський буде грати ще три-чотири роки, а за цей час ми постараємося підготувати свого воротаря. І в Рибки, і в Мусіна є час і можливість підтягтися. Запрошення Старцева з “Кривбаса” навіть не розглядалося.
8 січня донецький “Шахтар” почав підготовку до весняної частини сезону 2005-2006. До 12 січня, коли команда відправиться в Об»єднані Арабські Емірати, гравці будуть тренуватися двічі в день — в 10.30 і 16.30. Крім того, протягом кількох днів футболісти пройдуть комплексне медобстеження на базі “Кірша”. У вечірньому тренуванні взяли участь 20 гравців: воротарі Шутков і Шуст, польові гравці Тимощук, Воробей, Бєлік, Шевчук, Чигринський, Бахарєв, Матузалем, Елано, Фернандіньо, Жадсон, Брандау, Левандовський, Маріка, Стойкан, Рац, Флоря, Беркеуан, Дуляй. Перед початком тренувального заняття головний тренер чемпіонів України Мірча Луческу дав інтерв»ю для офіційного сайту ФК “Шахтар”.Про трасфери коуч донеччан сказ одне:
— “Шахтар” придбав воротаря львівських “Карпат” Богдана Шуста. Це поки всі зміни.
Луцька “Волинь” виставила на трансфер відразу десять футболістів. Усі — легіонери, які протягом останніх декількох років виконували головні ролі в “Волині”. Відразу два українських клуби зацікавилися сенегальцем Папа Гуйе. Естонець Таав Ряхн, швидше за все, працевлаштується за кордоном. Серб Марко Девіч потрапив у поле зору відразу двох російських клубів. Два його співвітчизники — Міодраг Джудович і Саша Мітіч одержать статус вільних агентів. На трансфер буде виставлений і румунський дует в особі Бути й Шумахера. Молдавський легіонер “Волині” Борис Чеботар, цілком можливо, буде підшукувати собі нову команду самостійно. Очевидно, надалі лучани відмовляться й від послуг Харрісона Омоко, у якого закінчився строк оренди. Таким чином, у команді може залишитися всього один легіонер — нігерієць Майкл Чіді.
У неділю футболісти одеського “Чорноморця” зібралися на учбово-тренувальній базі в Совіньоні. Серед новачків команди гравці оборонного плану Кахабер Мжаванадзе (попередній клуб — махачкалінський “Анжі”), Павло Кирильчик (“Кривбас”), форварди — Ігор Бугаїв (тираспольський “Тілігул-Тірас”), Сергій Рижих (“Закарпаття”), півзахисники — Сергій Осипов (московське “Торпедо”), Роман Луценко (ФК “Бершадь”). Тим часом закінчився контракт із “Чорноморцем” у Сергія Згури, і він проходить підготовку до чемпіонату в складі “Кривбаса”. Пробує свої сили в одному із провідних клубів Азербайджану В»ячеслав Терещенко.
У неділю, 8 січня, київський “Арсенал” провів перше тренування в новому році. З командою розпочали працювати 22 футболісти, серед яких і новачки команди — Віталій Рева, Андрій Башлай, Олександр Романчук, В»ячеслав Свідерський та Олексій Олексієнко. Окрім того, “каноніри” переглядають ще кількох футболістів. Це форвард Максим Карпенко (“Ворскла”), півзахисник Олег Шандрук (“Шахтар”) та хавбек Володимир Черніков. У неділю прибув на переговори з керівництвом команди і півзахисник ФК “Москва” Максим Белецький, який свого часу викликався в національну збірну України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору