Рівне:

Створення та просування сайтів

ЖІНКА ВРЯТУВАЛА ТРЬОХ ДІТЕЙ

Кримінал 19-січ, 2006, 10:099 prov 1 078
12 січня жителька Сарн Марія Познік стомлена прийшла з міста, де була у справах. Оскільки її будинок знаходиться аж на околиці міста, то, зазвичай, відстань у кілька кілометрів жінці доводиться долати пішки або ж на велосипеді. Після вечері з рідними пані Марія зібралася піти відпочивати. Але раптом жінка відчула дивний запах з кухні, схожий на дим чи газ. Вона попросила зятя Миколу, щоб той подивився, звідки виходить неприємний запах. Але зять нічого підозрілого не помітив. Проте серце жінки підказувало, що щось негаразд, і вона сама вирішила все перевірити.
Ретельно оглядаючи кухню, вона побачила, що з-під підлоги біля стіни за невеликою шафою просочується дим. Пані Марія збагнула, що цей дим виходить з оселі її сусідів (дерев»яний будинок був на дві квартири).
Не вагаючись, пані Марія побігла до сусідів. Із їхнього ганку назовні виходили густі клубки диму. Господарів вдома не було. Однак вхідні двері, на щастя, були не замкнені. Жінка, не роздумуючи, вбігла в наповнену димом оселю та стала кликати дітей, бо знала, що їх тут мешкає аж троє. Та ніхто не озивався. Жінку охопив страх. Обійшовши всі кімнати, вона нарешті натрапила на дітей. Всі троє сиділи мовчки на ліжку в середній кімнаті, ніби чекаючи своєї участі. Діти були як очманілі, на голос жінки не реагували, очевидно, наковтались диму. Тоді пані Марія схопила двох хлопчиків — 2003 р.н., — 2004 р.н., а потім і дівчинку — 2001 р.н. в обійми й винесла їх з димової пастки. Вже на подвір»ї дівчинка вислизнула з рук своєї рятувальниці на землю, бо несила було жінці трима
ти трьох малюків на руках.
Хлопчиків пані Марія віднесла до себе додому, а їх сестричка сама дісталася сусідньої оселі. Тим часом, за викликом дочки пані Марії, вулицями Сарн на допомогу людям мчав черговий караул Сарненського райвідділу ГУ МНС. Діставшись до місця пожежі, бійці служби порятунку за лічені хвилини ліквідували загоряння, не давши полум»ю охопити дерев»яну будівлю.
Пізніше фахівці МНС встановили всі обставини пожежі. Господар оселі пан Микола ще зранку пішов на роботу. В квартирі з дітьми залишилася мати Тетяна. Однак за деякий час і вона вирушила в місто у справах. Залишившись на самоті, діти спокійно грались. Але, коли в оселі стемніло, дітям стало моторошно. Тоді старшенька дівчинка просунула через отвір над дверцятами печі, в якій горів вогонь, смужку паперу. Витягнувши палаючий папір із грубки, дівчинка кинула його на ліжко. За хвилину постіль загорілася. Поступово дим почав заповнювати всю оселю. Ще трохи часу — і могла статися непоправна трагедія.
Лише після пожежі пані Марія усвідомила все, що відбулося. Вогняна стихія, від якої вона врятувала маленьких діточок, могла знищити не лише сусідню оселю, але і весь житловий будинок, залишивши без даху над головою саму героїню, її дітей та чотирьох онуків. Тому пізніше, коли додому повернулося сусідське подружжя, Марія дала волю своїм почуттям щодо поведінки необачних батьків.
Керівництво Головного управління МНС України в Рівненській області, дізнавшись про мужній вчинок Марії Познік, вирішило нагородити сміливу жінку цінним пам»ятним подарунком. Крім того, за рішенням генерал-майора Миколи Костюка, кандидатура пані Марії буде надана від Рівненщини в Міністерство з питань надзвичайних ситуацій для участі у Всеукраїнській акції „Герой – рятівник року”.
Віктор КОЗАК,
помічник начальника ГУ МНС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору