Рівне:

Створення та просування сайтів

МИТНИЦЯ – ВЕЛИКА СПОКУСА

Кримінал 19-січ, 2006, 10:129 prov 981
Нещодавно відбулася прес-конференція за підсумками роботи Рівненської митниці за минулий рік. У зустрічі з журналістами взяли участь начальник Рівненської митниці Степан Яблонський та його заступники.
Митники Рівненщини зуміли у минулому році перерахувати до бюджету України близько 221 мільйона гривень, що на 29 мільйонів більше ніж у 2004 році. До обласного бюджету перерахували 208 мільйонів гривень.
Незважаючи на ці успіхи рівненської митниці, Міністерство фінансів України зажадало від неї здати до казни держави…340 мільйонів гривень. А це, за словами пана Яблонського, просто нереально. У зв»язку з цим керівництво Рівненської ОДА звернулося до міністра фінансів із проханням зменшити цю суму. Все, що змогли зробити в Києві, це відкорегувати суму з 340 до 240 мільйонів гривень.
У 2005 році основними товарами, що експортувалися з області були: продукція хімічної промисловості, деревина, машини та устаткування, текстильні вироби. Експортували товари до 56 країн світу, найбільше до Росії, Польщі, Франції, Китаю. Найактивнішими експортерами в зоні діяльності Рівненської митниці були такі підприємства, як ВАТ “Рівнеазот”, ВАТ “РЗВА”, ТОВ “Технобуд” та інші.
Також керівництво митниці вжило заходів з посилення роботи з профілактики правопорушень з боку особового складу. За словами Степана Яблонського, нинішня зарплата митників повинна виключати можливість таких порушень .
— Потрібно бути дурнем, отримуючи високу зарплату, брати тих 20-30 доларів США, ризикуючи бути звільненим з такої посади.
Хоча, незважаючи на високу оплату праці митників, трапляються і випадки хабарництва серед них. Так, за 2005 рік завели кримінальні справи на чотирьох робітників митниці. Всіх їх звільнили із посад. І, як сказав пан Яблонський : “Митниця – велика спокуса. І потрібно бути порядною і відповідальною людиною, щоб не влізти в якусь дурницю.”
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору