Рівне:

Створення та просування сайтів

ГРИЦЕНКО ВИКЛЮЧАЄ МОЖЛИВІСТЬ ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ З РОСІЄЮ

Україна і світ 19-січ, 2006, 10:139 prov 1 011
Міністр оборони України Анатолій Гриценко категорично виключає можливість збройного зіткнення між Україною і Росією у зв»язку із суперечкою навколо Чорноморського флоту РФ у Криму.
“У відносинах між нашими країнами існує безліч проблем, але жодна з них не виводить ці відносини на рівень збройного зіткнення”, - сказав Гриценко в інтерв»ю газеті “Коммерсант-Украина”, запропонувавши “не лякати громадян по обидва боки кордону”.
За його словами, “якщо в Криму почнуть, як ви кажете, стріляти військові, - це стане вироком й Україні, і Росії, і Європі загалом”.
“Я категорично відкидаю і виключаю такий варіант розвитку подій по команді з Києва або з Москви”, - заявив міністр. При цьому він висловив упевненість, що “керівництво обох держав розуміє міру своєї відповідальності і діятиме адекватно інтересам і потребам своїх громадян”.
Глава Міноборони також зазначив, що російські військові не стануть перешкоджати роботам українських фахівців з інвентаризації об»єктів ЧФ РФ у Криму.
“Сьогодні в мене немає підстав думати, що, всупереч рішенню міністра оборони Росії, хтось із російських військових стане чинити перешкоди роботі українських фахівців”, - сказав Анатолій Гриценко.
Він зауважив, що питання законності використання об»єктів, переданих Україною в оренду ЧФ, піднімалися у квітні 2005 року, під час першої зустрічі з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим.
“Пан Іванов запевнив мене, що українські фахівці без проблем будуть допущені на об»єкти Чорноморського флоту. Для цього нам потрібно представити російській стороні список осіб, уповноважених урядом України проводити інвентаризацію”, - зазначив міністр.
Гриценко також визнав, що влітку 2005 року українські фахівці не були допущені на об»єкти ЧФ РФ, оскільки “на жаль, і українська сторона тоді повелася неналежним чином”, передає АМІ “Новости-Украина”. “Відповідно до досягнутих у квітні 2005 року домовленостей у травні російські експерти прибули до Києва для узгодження порядку роботи на об»єктах ЧФ”, - сказав міністр. “Але чи то через непорозуміння, чи то через тривалі організаційні заходи їх не прийняли у Фонді держмайна”, - додав він.
Анатолій Гриценко висловив надію, що “таких непорозумінь більше не буде, і ми зможемо налагодити спокійну конструктивну роботу”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору