Рівне:

Створення та просування сайтів

ПРО ГАЗ ІЗ ВУСТ ПИСЬМЕННИКА

Актуально 19-січ, 2006, 10:249 prov 792
Нещодавно наше місто відвідав відомий письменник і народний депутат за сумісництвом Володимир Яворівський. Проте говорив він не про справи красного письменства, а про значно серйозніші проблеми – про політику і газ.
Пан Яворівський розповів про своє бачення газової угоди з Росією.
– Ще недавно я говорив, – зазначив письменник-політик, – що мені приємно з огляду на те, що моя влада і мій Президент, до команди якого я належу, не впала на коліна перед Росією. Але, прочитавши підписану угоду, розібравшись у всьому, як слід, я жахнувся, зрозумів, що це колосальна поразка нашої держави.
За словами пана Яворівського, Росію цікавить наша газотранспортна система, а “завдячуючи” підписаній угоді, Україна може її втратити, і, окрім того, через кілька місяців потрапити в кабалу, адже плата за газ може зрости. І це незважаючи на те, що в України були підстави твердо відстоювати свої позиції. У першу чергу, уже існували угоди про поставку газу по 50 доларів за кубометр до 2011 року. По-друге, орендна плата, яку отримує Україна за використання своїх військових баз у Криму та Мукачево, дуже низька. А також не потрібно забувати про те, що Росії потрібні ринки збуту – їй нікуди
дівати свій газ.
Саме ці промахи влади, переконує Володимир Яворівський, змусили його голосувати за відставку уряду Єханурова. А те, що позиція “БЮТ” цього разу співпала з позицією “Регіоналів”, пан Яворівський назвав ситуативним збігом. І особливо наголосив на тому, що “БЮТ” ніколи не об»єднається з блоком Януковича.
– І я не злорадствую з того, що Україна програла, – сказав Яворівський. – Мені боляче. Та все-таки не каюся, що Україна обрала своїм президентом Ющенка. Адже якби ним став Янукович, зараз ми про це не говорили б. Бо взагалі ні про що не могли б говорити.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору