Рівне:

Створення та просування сайтів

ВАЛЮТНИКИ, ГОТУЙТЕ ШТРАФ

Кримінал 26-січ, 2006, 10:329 prov 1 163
Із початку року працівники відділу боротьби з економічними злочинами Рівненського міського відділу міліції склали чотирнадцять адмінпротоколів про незаконні валютні операції, які здійснювали жителі обласного центру. Згідно з порушеними справами за статтею 162 КуАП України, кожен порушник закону повинен сплатити штраф не менше 580 гривень. Про це повідомила інспектор ЦГЗ УМВС у Рівненській області Олена Кузьменко.
Проблема припинення функціонування так званих “п»ятачків” на ринках Рівненської області не нова. Неодноразово працівники міліції притягали до відповідальності валютників (а в народі — просто бариг), котрі, порушуючи закон, займалися обміном валюти. Що цікаво, 90 відсотків таких ділків — раніше судимі. Але, незважаючи на це, громадяни продовжують міняти свою валюту у порушників закону. Нещодавно кримінальну відповідальність за валютні операції змінили на адміністративну. Отож, відповідати все-таки доведеться і страждати будуть кишені таких підприємливих громадян.
Але хотілося б нагадати, що за обмін у таких “обмінниках” повинні відповідати не лише валютники, але й громадяни, котрі здійснюють заміну одного грошового еквіваленту на інший. До того ж нерідко валютники мають звичку просто не додати сотку-другу. Та й небезпечно міняти велику суму в доларах чи євро, бо, як відомо, біля валютників «пасуться» і шахраї чи злодії, яким не важко вкрасти, видурити чи, навіть, «вибити» дармові гроші.
Як повідомив виконувач обов»язків начальника ВДСБЕЗ Рівненського МВ УМВС старший лейтенант міліції Володимир Юхимчук, лише за чотири січневих дні у валютників вилучили 1 600 доларів США, 95 євро, 30 тисяч 600 гривень. Звичайно, що для них це, можливо, і не така значна сума, але робота із припинення дії валютних “п»ятачків” продовжується. Тому громадянам краще декілька разів подумати, перш ніж здійснювати обмін грошей у таких сумнівних місцях, де ціни на валюту практично збігаються з курсом Національного банку України. Тож, можливо, незабаром ми не побачимо у місцях скупчення народу дядьків і тіток, які стоять навіть у найлютіші морози і запрошують громадян продати «долари, євро, рублі».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору