Рівне:

Створення та просування сайтів

П»ЯНІ ПЕРЕВІЗНИКИ

Кримінал 26-січ, 2006, 10:339 prov 993
Як розповів старший державтоінспектор відділу ДАІ підполковник міліції Сергій Франтісов, минулого року на Рівненщині сталося 54 облікові дорожньо-транспортні пригоди з участю пасажирських транспортних засобів. Із цих 54 ДТП – 14 трапилося з вини самих же водіїв цієї категорії учасників руху, в яких один пасажир загинув, а 25 отримали різні травми.
У зв»язку з ситуацією, яка склалася, минулого тижня відбулася зустріч Державтоінспекції, Голо-вавтотрансінспекції та податкової служб з перевізниками пасажи-рського транспорту. Основними питаннями, які піднімали усі три інспекції, – це аварійність на шляхах Рівненщини, проходження державного технічного огляду.
За повідомленням прес-служби першого МРВ ДАІ УМВС, протягом січня 2006 року державто-інспектори перевірили більше тисячі автобусів та мікроавтобусів, які використовуються для надання послуг із перевезення пасажирів. 167 одиниць експлу-тувалися з різними тех-нічними несправностями. Також часто зустрічаються випадки, коли водії перебувають на маршруті в стані алкогольного сп»яніння, тим самим піддаючи небезпеці життя пасажирів.
Причиною того, що автотранспорт приходить у аврійний стан, стає те, що його зберігають поза межами автопідприємств. Водії замість того, щоб після рейсів надавати свій автобус для огляду механікам, залишають пасажирський транспорт на АЗС охоронцям. А при виїзді на маршрут водії мають вже проштамповані шляхові листи.
Тож, можливо, перевізники дослухаються до порад ДАІшників і нам, пассажирам, не доведе-ться боятися за своє здоров»я та життя, їдучи автобусом чи “бусом”. А керівникам автогоспо-дарств та автопере-візникам нагадатуємо, що халатне ставлення до контролю за водіями перед виїздом у рейс, що спричиняє в подальшому ДТП із травмуванням людей, тягне за собою кримінальну відповіда-льність.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору