Рівне:

Створення та просування сайтів

Карпатам загрожує провальний туристичний сезон

Україна і світ 14-гру, 2006, 14:369 Lobanovskiy 1 132
Відсутність снігу в Карпатах нівелювало попит на гірськолижні курорти. Нещодавно, на недільних богослужіннях у карпатських селах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецької областей священики і віруючі просили в Бога снігу.
Справжня зима дає місцевим жителям основний заробіток. Господарі карпатських турбаз теж моляться про погоду, оскільки вклали гроші в гірськолижне спорядження і будівництво нових підйомників на трасах.
Кожен день без снігу зменшує можливі прибутки учасників турбізнесу. До початку сезону туроператори зазначали, що в середньому один день на курорті в Карпатах у новорічний період на одну людину складе 30 доларів. Аматори зимових видів спорту, які бронювали номери на базах відпочинку і готелях, зараз відмовляються від Карпат.
Як повідомлялося, цього тижня начальник пасажирського управління Укрзалізниці Леонід Лобойко проінформував, що підприємство очікує масового повернення квитків. Це, за його словами, пов’язано з нехарактерною для зимового періоду погодою. У каси вже повернуто майже 300 квитків.
У пік новорічних і різдвяних свят 2005-2006 туристична інфраструктура українських Карпат не справилася з потоком туристів. Попит на розміщення з боку гірськолижників виріс у 2-3 рази в порівнянні з показником сезону 2004-2005 р. У результаті ціни українських баз розміщення туристів обігнали польські удвічі.
Згідно з даними NASA, кінець осені і початок зими виявилися на планеті найтеплішими за останні 500 років. Екологи і багато вчених говорять, що це є безпосереднім наслідком глобального потепління. Величезні збитки несуть гірськолижні курорти в Німеччині, Австрії і Боснії.
Синоптики кажуть, що в Україні справжня зима почнеться не раніше, ніж через місяць.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору