Рівне:

Створення та просування сайтів

Полювання на Леніна

Кримінал 14-гру, 2006, 14:409 Lobanovskiy 1 154
Нещодавно ми уже повідомляли про волинського шахрая, за яким тягнеться злочинна вервечка: чоловік, видаючи себе за працівника краєзнавчого музею, виманював у літніх людей високі державні нагороди — ордени Леніна та зірки — Герой Соціалістичної Праці. 30-річний підозрюваний до вироку суду перебуватиме в приймальнику-розподільнику. Про це повідомила інспектор ЦЗГ ЦМВС України в Рівненській області Олена Кузьменко.
Фахівці науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області довели до логічного завершення експертизу орденів Леніна та інших нагород колишнього Радянського Союзу, які шахрайським шляхом у старших людей виманював 30-річний житель Волині. Працівники гощанської міліції на гарячому затримали його минулого місяця. Нині у справі тривають слідчі дії. Однак із певністю можна сказати, що свій злочинний слід шахрай залишив у Радивилівському, Млинівському, Дубенському та Гощанському районах нашої області. Доведено 15 фактів злочинних посягань на високі державні нагороди колишнього СРСР.
Зі слів начальника відділу експертизи, матеріалів, речовин і виробів та медико-біологічної експертизи НДЕКЦ при УМВС підполковника міліції Володимира Вартузова, ціна ордена Леніна сягає понад 5 тисяч гривень, а за кордоном взагалі колекціонери готові платити за цю нагороду декілька тисяч американських доларів. Бо, як не як, — це 27 грамів золота найвищої проби та три грами платини. І коли справжній орден виблискує золотим сяйвом, то дешеві десятигривневі підробки, які є на кожному ринку, сірі й тьмяні. Однак літні люди таку різницю помічали занадто пізно. А орденські книжки до нагород всередині взагалі сумно порожніли звичайним офсетним папером, без жодних записів, печаток і голограм.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору